Horké jablko s kořením

Inspirace

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.

  Ingredience

  • jablkový 100% džus nebo mošt
  • skořice
  • hřebíček
  • badyán
  • pomerančová kůra
  • křížaly z jablek



Badyán můžete vyměnit za anýz a nebo nedávat vůbec. Já miluji jak badyán voní po lékořici.

Horké jablko můžeme udělat buď ze 100% jablečného džusu nebo moštu.


Jablečný džus či mošt nalijeme do kastrolu, přidáme koření a kůru. Vše společně svaříme.

Po svaření přecedíme. Pokud se vám drink zdá málo sladký osladíme medem nebo třtinovým cukrem.


Křížaly v drinku nechávám, jelikož nabobtnají, změknou, dostanou kořeněnou chuť. Lžičkou vyzobávám.

Výběr z fotoreceptů

Koprová omáčka s hovězím masem

Další dobrotu, kterou Vás naučím správně připravit, je koprová omáčka s hovězím masem. Vím, že spoustu lidí koprovku zrovna moc nemusí a světe div se, ani já nejsem zrovna její fanoušek. Ráda omáčku uvařím pro svoji polovičku, který ji miluje, ale já ji nebaštím. Rozhodně si koprovku zkuste uvařit a zjistit jestli ji máte či nemáte rádi a co je lepší s bramborem nebo s masem?

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.