Hlavní jídla
Nedávno jsem si v práci dala holandský řízek, který vlastně s holandským řízkem neměl nic společného. Proto jsem prolistovala staré kuchařky,porovnala jak se vlastně má ''opravdu'' dělat a tradááá - Holandský řízek z opravdového masa.
A pak, že je to těžké na přípravu
Vepřový bůček jsem si nechala umlít přímo u řezníka. Každopádně maso vložíme do misky osolíme,opepříme a zalijeme mlékem.
Pořádně promícháme a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
Mezitím si nastrouháme sýr.
Odleželé maso vyndáme přidáme vajíčko, trochu petrželky či jiných bylinek.
Přidáme nastrouhaný sýr.
Vše opět pořádně klasicky rukou promícháme, aby se všechno propojilo.
Z hotové směsi tvarujeme kuličky či šišky a stačí obalit ve strouhance.
Když jsou kuličky obalené stačí je jen vytvarovat na placičky.
V rozpáleném sádle smažíme z obou stran .
Po osmažení vyndáme na ubrousek,aby se vsákl zbytek tuku. Někdo dělá řízky velké a já mám radši menší.
Po rozkrojení . Nevařila jsem ho poprvé, ale upozorňuji , že každý ho dělá jinak. Proto netvrdím, že tento recept je ten nejdokonalejší. Ale nám takto chutná
Holandský řízek je nejlepší z bramborovou kaší a kyselou okurkou.
V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?
Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.
Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.
Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.