Hlavní jídla
Podzimní fotorecept a inspirace na gratinované brambory, jsou luxusní příloha k masům, ale hodí se i jako hlavní chod, který rozhodně neurazí a navíc je to opravdu jednoduchá rychlovka, kterou zvládne úplně každý.
Brambory musíme pořádně oloupat, vykrájet všechny bubáky a opláchnout.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, pokud možno všechny stejně.
Zapékací misku si vymažeme máslem a dáme první vrstvu brambor, které osolíme,opepříme.
Na brambory nastrouháme vrstvičku parmezánu.
Zalijeme trochou smetany a pokračujeme pořád dokola. Vrstva brambor,parmezán a smetana.
Takto navrstvené vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 30-45 minut.
Gratinované brambory jsou výborné samotné ale hodí se i jako příloha ke steakům.
Já jsem k nim udělala marinovanou pečenou panenku s červenou cibulkou. Dobrou chuť
Pečená kachna je prostě vynikající klasika, ale proč ji podávat jako každý s houskovým knedlíkem a červeným zelím? Zkusila jsem udělat přílohu trochu modernější, ale stejně chuťově výbornou a časově nenáročnou.
Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?
Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.
Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.