Hlavní jídla
Podzimní fotorecept a inspirace na gratinované brambory, jsou luxusní příloha k masům, ale hodí se i jako hlavní chod, který rozhodně neurazí a navíc je to opravdu jednoduchá rychlovka, kterou zvládne úplně každý.
Brambory musíme pořádně oloupat, vykrájet všechny bubáky a opláchnout.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, pokud možno všechny stejně.
Zapékací misku si vymažeme máslem a dáme první vrstvu brambor, které osolíme,opepříme.
Na brambory nastrouháme vrstvičku parmezánu.
Zalijeme trochou smetany a pokračujeme pořád dokola. Vrstva brambor,parmezán a smetana.
Takto navrstvené vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 30-45 minut.
Gratinované brambory jsou výborné samotné ale hodí se i jako příloha ke steakům.
Já jsem k nim udělala marinovanou pečenou panenku s červenou cibulkou. Dobrou chuť
Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.
Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.
Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici