Hlavní jídla
Podzimní fotorecept a inspirace na gratinované brambory, jsou luxusní příloha k masům, ale hodí se i jako hlavní chod, který rozhodně neurazí a navíc je to opravdu jednoduchá rychlovka, kterou zvládne úplně každý.
Brambory musíme pořádně oloupat, vykrájet všechny bubáky a opláchnout.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, pokud možno všechny stejně.
Zapékací misku si vymažeme máslem a dáme první vrstvu brambor, které osolíme,opepříme.
Na brambory nastrouháme vrstvičku parmezánu.
Zalijeme trochou smetany a pokračujeme pořád dokola. Vrstva brambor,parmezán a smetana.
Takto navrstvené vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 30-45 minut.
Gratinované brambory jsou výborné samotné ale hodí se i jako příloha ke steakům.
Já jsem k nim udělala marinovanou pečenou panenku s červenou cibulkou. Dobrou chuť
Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.
Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.
Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.
Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.