Hlavní jídla
Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.
Všechny ingredience je potřeba si pokrájet. Šalotku najemno, kuřecí maso na nudličky a žampiony na plátky.
Gnocchi si můžeme vyrobit doma a nebo jako já koupit chlazené, které mám obchodu osvědčené.
Na kousku máslíčka opečeme dozlatova šalotku a přidáme kuřecí maso.
K opečenému masu přidáme nakrájené houby
Vše společně chviličku podusíme, dokud žampiony nebudou měkké.
Ke konci přidáme smetanu. Ochutíme kořením ,já zvolila pouze sůl,pepř a drcený kmín.
Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustá. A můžeme přidat i nastrouhaný parmezán
Uvařené gnocchi smícháme s omáčkou. Můžete použít i sušené houby - o to víc bude omáčka vonět po houbách.
Dobrou chuť
Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.
Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.
Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.
Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.