Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Hlavní jídla

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

  Ingredience

  • kuřecí maso
  • 4 šalotky
  • smetana
  • žampiony



Všechny ingredience je potřeba si pokrájet. Šalotku najemno, kuřecí maso na nudličky a žampiony na plátky.

Gnocchi si můžeme vyrobit doma a nebo jako já koupit chlazené, které mám obchodu osvědčené.


Na kousku máslíčka opečeme dozlatova šalotku a přidáme kuřecí maso.

K opečenému masu přidáme nakrájené houby


Vše společně chviličku podusíme, dokud žampiony nebudou měkké.

Ke konci přidáme smetanu. Ochutíme kořením ,já zvolila pouze sůl,pepř a drcený kmín.


Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustá. A můžeme přidat i nastrouhaný parmezán

Uvařené gnocchi smícháme s omáčkou. Můžete použít i sušené houby - o to víc bude omáčka vonět po houbách.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.