Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Hlavní jídla

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

  Ingredience

  • kuřecí maso
  • 4 šalotky
  • smetana
  • žampiony



Všechny ingredience je potřeba si pokrájet. Šalotku najemno, kuřecí maso na nudličky a žampiony na plátky.

Gnocchi si můžeme vyrobit doma a nebo jako já koupit chlazené, které mám obchodu osvědčené.


Na kousku máslíčka opečeme dozlatova šalotku a přidáme kuřecí maso.

K opečenému masu přidáme nakrájené houby


Vše společně chviličku podusíme, dokud žampiony nebudou měkké.

Ke konci přidáme smetanu. Ochutíme kořením ,já zvolila pouze sůl,pepř a drcený kmín.


Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustá. A můžeme přidat i nastrouhaný parmezán

Uvařené gnocchi smícháme s omáčkou. Můžete použít i sušené houby - o to víc bude omáčka vonět po houbách.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuřecí roládky

Nejlepší je dle mého názoru jídlo, které se dá baštit teplé i studené. Roládky mají tu výhodu, že se dají plnit čímkoliv. Ideální na párty jako pohoštění.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Rebarborové muffiny

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.