Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Hlavní jídla

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

  Ingredience

  • kuřecí maso
  • 4 šalotky
  • smetana
  • žampiony



Všechny ingredience je potřeba si pokrájet. Šalotku najemno, kuřecí maso na nudličky a žampiony na plátky.

Gnocchi si můžeme vyrobit doma a nebo jako já koupit chlazené, které mám obchodu osvědčené.


Na kousku máslíčka opečeme dozlatova šalotku a přidáme kuřecí maso.

K opečenému masu přidáme nakrájené houby


Vše společně chviličku podusíme, dokud žampiony nebudou měkké.

Ke konci přidáme smetanu. Ochutíme kořením ,já zvolila pouze sůl,pepř a drcený kmín.


Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustá. A můžeme přidat i nastrouhaný parmezán

Uvařené gnocchi smícháme s omáčkou. Můžete použít i sušené houby - o to víc bude omáčka vonět po houbách.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Bramboráčky s masovou směsí

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.