Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Hlavní jídla

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

  Ingredience

  • kuřecí maso
  • 4 šalotky
  • smetana
  • žampiony



Všechny ingredience je potřeba si pokrájet. Šalotku najemno, kuřecí maso na nudličky a žampiony na plátky.

Gnocchi si můžeme vyrobit doma a nebo jako já koupit chlazené, které mám obchodu osvědčené.


Na kousku máslíčka opečeme dozlatova šalotku a přidáme kuřecí maso.

K opečenému masu přidáme nakrájené houby


Vše společně chviličku podusíme, dokud žampiony nebudou měkké.

Ke konci přidáme smetanu. Ochutíme kořením ,já zvolila pouze sůl,pepř a drcený kmín.


Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustá. A můžeme přidat i nastrouhaný parmezán

Uvařené gnocchi smícháme s omáčkou. Můžete použít i sušené houby - o to víc bude omáčka vonět po houbách.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Podzimní dort z lotus sušenek s karamelovými ozdobami

Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.