Francouzské brambory

Hlavní jídla

Receptů, kde hlavní surovinou jsou brambory, je velmi mnoho. To samé platí o variantách přípravy francouzských brambor. Pro inspiraci přikládám recept na tu naší oblíbenou.

  Ingredience

  • 1 kg uvařených brambor ve slupce
  • cibulka
  • 3 a vice vajec uvařených natvrdo
  • 2 vejce, která využijeme na zapečení
  • 250 g uzeného masa
  • 400 ml smetany



Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Uzené nakrájíme na kostičky.

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.


Cibulku také nakrájíme a necháme chvilku zesklovatět. Vymažeme zapékací misku sádlem a začneme vrstvit. Nejdříve brambory, po-té cibulku.

Dále přidáme uvařené vajíčka, nakrájené uzené maso a opět brambory na plátky.


Skládáme dál podle toho kolik vrstev chcete a vždy skončíme vrstvou brambor.

Dáme zapéct do předem rozpálené trouby na 170 stupňů cca na 15 minut. Po 15 minutách zalijeme smetanou s prošlehanými vejci ( osolené a opepřené ) a dopékáme dalších 30-45 minut do zezlátnutí.


Podáváme s kyselou okurkou či salátem. Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Rajčatový salát s vajíčkem

Vždycky když mi na zahrádce něco vyroste tak jsem na sebe strašně pyšná. Letos se mi urodilo strašně moc vynikajících rajčátek, které se skvěle hodí do tohoto salátku.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Kokosové bounty tyčinky

Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun