Dýňová polévka

Polévky

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

  Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 2 šalotky
  • vývar (zeleninový či hovězí)
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • smetana



Na přípau Vám stači 1 střední dýně.

Dýni pořádně opláchnout a rozpůlit na půl - jako jedinou dýni hokaido nemusíme loupat.


Z dýně vydlabeme semínka a dužinu.

Nakrájíme na malé kostičky.


Nakrájenou šalotku dozlatova opečeme na máslíčku a po-té přidáme na kostičky nakrájenou dýni a promícháme.

Zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do-té doby dokud nebude dýně měkká.


Připravíme si tyčový mixér a pořádně promixujeme do hladka.

Po rozmichování přilejeme smetanu na zjemnění a ještě chviličku cca 5 minut povaříme.


Do hotové polévky přidáme špetku nastrouhaného muškétového oříšku.

Při podávání polévky jsem dala ještě tykvová semínka a pokapala trochou smetany.


Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.