Polévky
Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.
Na přípau Vám stači 1 střední dýně.
Dýni pořádně opláchnout a rozpůlit na půl - jako jedinou dýni hokaido nemusíme loupat.
Z dýně vydlabeme semínka a dužinu.
Nakrájíme na malé kostičky.
Nakrájenou šalotku dozlatova opečeme na máslíčku a po-té přidáme na kostičky nakrájenou dýni a promícháme.
Zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do-té doby dokud nebude dýně měkká.
Připravíme si tyčový mixér a pořádně promixujeme do hladka.
Po rozmichování přilejeme smetanu na zjemnění a ještě chviličku cca 5 minut povaříme.
Do hotové polévky přidáme špetku nastrouhaného muškétového oříšku.
Při podávání polévky jsem dala ještě tykvová semínka a pokapala trochou smetany.
Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.
Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.
Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.
Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun