Dýňová polévka

Polévky

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

  Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 2 šalotky
  • vývar (zeleninový či hovězí)
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • smetana



Na přípau Vám stači 1 střední dýně.

Dýni pořádně opláchnout a rozpůlit na půl - jako jedinou dýni hokaido nemusíme loupat.


Z dýně vydlabeme semínka a dužinu.

Nakrájíme na malé kostičky.


Nakrájenou šalotku dozlatova opečeme na máslíčku a po-té přidáme na kostičky nakrájenou dýni a promícháme.

Zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do-té doby dokud nebude dýně měkká.


Připravíme si tyčový mixér a pořádně promixujeme do hladka.

Po rozmichování přilejeme smetanu na zjemnění a ještě chviličku cca 5 minut povaříme.


Do hotové polévky přidáme špetku nastrouhaného muškétového oříšku.

Při podávání polévky jsem dala ještě tykvová semínka a pokapala trochou smetany.


Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.