Dýňová polévka

Polévky

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

  Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 2 šalotky
  • vývar (zeleninový či hovězí)
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • smetana



Na přípau Vám stači 1 střední dýně.

Dýni pořádně opláchnout a rozpůlit na půl - jako jedinou dýni hokaido nemusíme loupat.


Z dýně vydlabeme semínka a dužinu.

Nakrájíme na malé kostičky.


Nakrájenou šalotku dozlatova opečeme na máslíčku a po-té přidáme na kostičky nakrájenou dýni a promícháme.

Zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do-té doby dokud nebude dýně měkká.


Připravíme si tyčový mixér a pořádně promixujeme do hladka.

Po rozmichování přilejeme smetanu na zjemnění a ještě chviličku cca 5 minut povaříme.


Do hotové polévky přidáme špetku nastrouhaného muškétového oříšku.

Při podávání polévky jsem dala ještě tykvová semínka a pokapala trochou smetany.


Výběr z fotoreceptů

Tvarohové knedlíky s jablky

Tvarohové knedlíky je jedno z mála sladkých a bezmasých jídel, které mám ráda. Jako každý si vzpomenu na babičku a letní prázdniny. Škoda, že už nejsem malá a nemám prázdniny. Aspoň, že o tom recept se babička podělila.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.