Dýňová polévka

Polévky

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

  Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 2 šalotky
  • vývar (zeleninový či hovězí)
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • smetana



Na přípau Vám stači 1 střední dýně.

Dýni pořádně opláchnout a rozpůlit na půl - jako jedinou dýni hokaido nemusíme loupat.


Z dýně vydlabeme semínka a dužinu.

Nakrájíme na malé kostičky.


Nakrájenou šalotku dozlatova opečeme na máslíčku a po-té přidáme na kostičky nakrájenou dýni a promícháme.

Zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do-té doby dokud nebude dýně měkká.


Připravíme si tyčový mixér a pořádně promixujeme do hladka.

Po rozmichování přilejeme smetanu na zjemnění a ještě chviličku cca 5 minut povaříme.


Do hotové polévky přidáme špetku nastrouhaného muškétového oříšku.

Při podávání polévky jsem dala ještě tykvová semínka a pokapala trochou smetany.


Výběr z fotoreceptů

Boloňské ragú

V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.