Polévky
Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.
Na přípau Vám stači 1 střední dýně.
Dýni pořádně opláchnout a rozpůlit na půl - jako jedinou dýni hokaido nemusíme loupat.
Z dýně vydlabeme semínka a dužinu.
Nakrájíme na malé kostičky.
Nakrájenou šalotku dozlatova opečeme na máslíčku a po-té přidáme na kostičky nakrájenou dýni a promícháme.
Zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do-té doby dokud nebude dýně měkká.
Připravíme si tyčový mixér a pořádně promixujeme do hladka.
Po rozmichování přilejeme smetanu na zjemnění a ještě chviličku cca 5 minut povaříme.
Do hotové polévky přidáme špetku nastrouhaného muškétového oříšku.
Při podávání polévky jsem dala ještě tykvová semínka a pokapala trochou smetany.
Chcete Vašeho chlapa potěšit a udělat mu radost?? Nejideálnější je, podstrčit mu kus masa a k tomu pivo, ale co takhle uvařit hovězí omáčku na pivě a k tomu nějakou výbornou přílohu jako je třeba divoká rýže Vsaďte se, že Vám po této baště splní jakékoliv přání , jelikož si velice pošmákne a navíc Vy budete za nejlepší ženu pod sluncem.
Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.
Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.
Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.