Drobení do polévky

Inspirace

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.

  Ingredience

  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vajíčko



Doprostřed mouky si uděláme důlek do kterého si vyklepneme vajíčko.

Vidličkou promícháme a poté rukou zpracujeme do koule která nelepí. V případě, že lepí, přidáme ještě trochu hrubé mouky.


Těsto necháme 30 minut odležet a poté hrubém struhadle nastrouháme.

Drobenku zavaříme rovnou v polévce cca 2 min. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Orzotto s šafránem

Šafrán patří k nejdražším kořením na světě, má zvláštní vůni a ještě zvláštnější chuť. Jedna z jeho vlastností je, že obarví jídlo na žlutou barvu. Oblíbený je například šafrán v rýži, jak znáte určitě z dovolené v Itálii, kde se šafránové rizoto připravuje ve velkém. Šafrán mám doma již delší dobu, ale nechtěla jsem z něj dělat jen tak obyčejné jídlo. Rozhodla jsem se tedy připravit Orzotto, což je vlastně rizoto z ječných krup. Sice to zní obyčejně, ale je to opravdová delikatesa..

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

Dip na nachos

Vždy když pořádáme grilovačku nebo koukáme na film nesmí u nás chybět oblíbený dip k nachos. Je strašně jednoduché si ho v krámě koupit, ale ještě jednodušší je si ho doma udělat. Potřebujeme pouze 3 ingredience.