Domácí tiramisu

Deserty

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

  Ingredience

  • 500 g mascarpone
  • 5 vajec ( rozdělíme žloutky a bílky )
  • 5 lžic cukru
  • kakao
  • 200 ml silné kávy
  • 1 panák Amaretto
  • 2 balení piškotů Savoiardi



Pokud chcete dosáhnout aspoň trochu stejné chuti nic nenahrazujte. Často se tento dezert dělá z pomazánkového másla, ale to není ono.

Nejprve si uděláme opravdu silnou kávu a necháme ji vystydnout. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.


Do žloutkové směsi přidáme mascarpone. A smícháme v hladký krém.

Bílky vyšleháme v tuhý sníh.


Do žloutkového krému s mascarpone přimícháme opatrně ušlehané bílky.

Do vychladlého kafe přidáme panák amaretta a namáčíme piškoty z obou stran, ale namáčíme je na velice krátkou dobu, aby se úplně nepromočily.


Namočené piškoty narovnejte do keramické misky.

Na piškoty dáme vrstvu krému.


Po-té opět namočené piškoty a pak už jen krém.

A nakonec posypeme silnou vrstvou kakaa. Hotový dezert necháme vychladnout v lednici, nejlépe přes noc.


Upozorňuji, že tato verze je trochu řidší - je to spíše krém a hrozně špatně se z misky vyndavá. Každopádně my to jíme na "hulváta" rovnou z misky lžíci.

Popřípadě můžeme tiramisu dát do skleniček.


Výběr z fotoreceptů

Moje vepřová čína a pečená rýže

Každý z nás má svůj osvědčený recept a postup na dokonalou čínu i já mám svůj, který Vám chci odtajnit zároveň i s pečenou rýží, kterou mám odmalinka moc ráda. Rýže nádherně voní a je dokonale ''lepivá''.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Pohádkové buchty

Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.