Domácí těstoviny (fleky)

Inspirace

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

  Ingredience

  • 2 vajíčka
  • 1/2 dl vody
  • 350 g hrubé mouky
  • špetku soli



Jak jednoduché.

Smícháme vajíčka, vodu a špetku soli.


Navážíme si 350 g hrubé mouky.

Do mouky si uděláme větší důlek a nalijeme rozmíchanou vaječnou hmotu.


Rukou vyválíme hladké těsto a necháme cca 10 minut odpočinout.

Odleželé těsto si rozdělíme na více dílů 3-5. Záleží na Vás kolik dílů (jak to zvládnete po-té vyválet).


Z dílů vyválíme opravdu tenké těsto na 2 mm - a necháme vyschnout cca 60 minut. Těsto by mělo být tenké aby prosvítalo.

Pak už stačí jen je nakrájet buď na nudle či fleky . Nejlepší je si plát těsta nakrájet na užší pruhy - naskládat na sebe a pak krájet najednou. Dopuručuji ostrý nůž. Na krásu si nehraju takže fleky nejsou jako přes kopírák ale každá jiná.


Nakrájene těstoviny.

Fleky vaříme v osolené vodě cca 6 minut.


Po uvaření scedíme, propláchemem vodou a podáváme.

Konečně jsme o víkendu našla nějaké houby - žádné krasavce ale účel splní. Potřebujeme očištěné, pokrájené houby, 2 cibule, kmín, sůl a vajíčko.


Uděláme si smaženici. Cibulku necháme na kousku sádlíčku zezlátnout a přidáme pokrájené houby. Houby vaříme kráce do změknutí - okmínujeme,osolíme,opepříme a přidáme vajíčko. Stačí jedno, jelikož jsem dala hodně hub.

Hotová smaženice.


Houbovou smaženici smícháme s flíčky a máme hotovo. Flíčky s houbami nezapékám v troubě. Takhle nám to nejvíce chutná.

Všem houbařům přeji dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Tagliatelle s lososem a špenátem

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.