Domací sekaná plněná vejcem

Hlavní jídla

Máte rádi sekanou? Co zkusit sekanou plněnou vajíčkem a obalenou v křupavé slanince. Myslím, že Vás nadchne více, než kupovaný polotovar.

  Ingredience

  • 1 kg mletého masa (1/2 vepřového 1/2 hovězího)
  • 1-2 cibule
  • 5-6 vajec
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti strouhanky
  • slaninu na obalení
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • libeček
  • oregáno
  • pažitka
  • petržel



3 vejce uvaříme, 3 ponecháme syrová

Cibulku najemno nakrájíme+bylinky, přidáme mleté masíčko,3 vajíčka,prolisovaný česnek a strouhanku - Vše důkladně vymícháme do hladka - nejlépe rukou - osolíme,opepříme a dle chuti přidáme hořčici. Směs musí držet pohromadě tak se může stát, že bude potřeba více strouhanky.


Sekanou obalujeme ve slanině aby zůstala šťavňatá a ještě více voněla. Pekáček si slaninou rovnoměrné vysteleme tak,aby když vložíme šišku sekané se mohla slaninou prřikrýt-obalit.

Mezitím než připravíme směs si necháme uvařit natvrdo 2-3 vejce.


Směs na sekanou si vytvarujeme a uprostřed uděláme důleček na vajíčka a zabalíme- vytvarujeme rovnoměrnou šišku.

Vložíme do pekáčku vystlanou slaninkou.


Šišku sekané do slaninky zabalíme aby to drželo můžeme zajistit parátky. Když máme hotovo podlijeme a přidáme slzičku másla a přiklopíme.

Pečeme cca na 150 stupňů cca 1,5 hodiny-přiklopenou - občas podlíváme. Před koncem přidáme troubu na 170-180 stupňů a odklopíme. Pečeme tak dlouho dobu, aby slanina byla křupavá.


A máme hotovo.

Podáváme s kaší či bramborem.


Výběr z fotoreceptů

Bramborový salát

Každý má svůj oblíbený rodinný recept na bramorový salát a každý tvrdí, že ten jeho je nejlepší. I já mám svůj oblíbený a jedinečný.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.