Domací sekaná plněná vejcem

Hlavní jídla

Máte rádi sekanou? Co zkusit sekanou plněnou vajíčkem a obalenou v křupavé slanince. Myslím, že Vás nadchne více, než kupovaný polotovar.

  Ingredience

  • 1 kg mletého masa (1/2 vepřového 1/2 hovězího)
  • 1-2 cibule
  • 5-6 vajec
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti strouhanky
  • slaninu na obalení
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • libeček
  • oregáno
  • pažitka
  • petržel



3 vejce uvaříme, 3 ponecháme syrová

Cibulku najemno nakrájíme+bylinky, přidáme mleté masíčko,3 vajíčka,prolisovaný česnek a strouhanku - Vše důkladně vymícháme do hladka - nejlépe rukou - osolíme,opepříme a dle chuti přidáme hořčici. Směs musí držet pohromadě tak se může stát, že bude potřeba více strouhanky.


Sekanou obalujeme ve slanině aby zůstala šťavňatá a ještě více voněla. Pekáček si slaninou rovnoměrné vysteleme tak,aby když vložíme šišku sekané se mohla slaninou prřikrýt-obalit.

Mezitím než připravíme směs si necháme uvařit natvrdo 2-3 vejce.


Směs na sekanou si vytvarujeme a uprostřed uděláme důleček na vajíčka a zabalíme- vytvarujeme rovnoměrnou šišku.

Vložíme do pekáčku vystlanou slaninkou.


Šišku sekané do slaninky zabalíme aby to drželo můžeme zajistit parátky. Když máme hotovo podlijeme a přidáme slzičku másla a přiklopíme.

Pečeme cca na 150 stupňů cca 1,5 hodiny-přiklopenou - občas podlíváme. Před koncem přidáme troubu na 170-180 stupňů a odklopíme. Pečeme tak dlouho dobu, aby slanina byla křupavá.


A máme hotovo.

Podáváme s kaší či bramborem.


Výběr z fotoreceptů

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.