Domácí majonéza a tatarská omáčka

Inspirace

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • lžička octa
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 2 šalotky
  • 4 kyselé okurky
  • petržel



Doporučuji zvolit kvalitnější slunečnicový olej a pokud možno studený.

Na přípravu budeme potřebovat tyčový mixér a vyšší nádobu, v které budeme mixovat. všechny suroviny vložíme do nádoby.


Vložíme tyčový mixér až na dno nádoby a mixujeme přibližně 5-10 sekund. Sami uvidíte jaká je to rychlost. Ve finále osolíme a opepříme.

Věřte, že jsem zkoušela asi tisíc receptů než jsem narazila na ten správný a to na stránkách pana Cuketky, začež mu tímto děkuji.


Co se tatarky týče, stačí mít připravenou domácí majolku a pár ingrediencí navíc - okurky, šalotku či cibulku a petržel. Kdo má rád tak může přidat i pár kapar.

Všechny suroviny si nakrájíme na opravdu nadrobno. Poměr ingrediencí nechám taky na Vás - každý má rád chuť něčeho jiného.


Teď už jen všechno smícháme dohromady a necháme chvilku vychladit v lednici.

Zkuste a uvidíte, že všechno je rychlé a výsledek Vás překvapí. Lepší než z obchodu. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Tortilla s kuřecím masem

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Pohádkové buchty

Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.