Domácí majonéza a tatarská omáčka

Inspirace

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • lžička octa
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 2 šalotky
  • 4 kyselé okurky
  • petržel



Doporučuji zvolit kvalitnější slunečnicový olej a pokud možno studený.

Na přípravu budeme potřebovat tyčový mixér a vyšší nádobu, v které budeme mixovat. všechny suroviny vložíme do nádoby.


Vložíme tyčový mixér až na dno nádoby a mixujeme přibližně 5-10 sekund. Sami uvidíte jaká je to rychlost. Ve finále osolíme a opepříme.

Věřte, že jsem zkoušela asi tisíc receptů než jsem narazila na ten správný a to na stránkách pana Cuketky, začež mu tímto děkuji.


Co se tatarky týče, stačí mít připravenou domácí majolku a pár ingrediencí navíc - okurky, šalotku či cibulku a petržel. Kdo má rád tak může přidat i pár kapar.

Všechny suroviny si nakrájíme na opravdu nadrobno. Poměr ingrediencí nechám taky na Vás - každý má rád chuť něčeho jiného.


Teď už jen všechno smícháme dohromady a necháme chvilku vychladit v lednici.

Zkuste a uvidíte, že všechno je rychlé a výsledek Vás překvapí. Lepší než z obchodu. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Bábovka

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.