Domácí majonéza a tatarská omáčka

Inspirace

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • lžička octa
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 2 šalotky
  • 4 kyselé okurky
  • petržel



Doporučuji zvolit kvalitnější slunečnicový olej a pokud možno studený.

Na přípravu budeme potřebovat tyčový mixér a vyšší nádobu, v které budeme mixovat. všechny suroviny vložíme do nádoby.


Vložíme tyčový mixér až na dno nádoby a mixujeme přibližně 5-10 sekund. Sami uvidíte jaká je to rychlost. Ve finále osolíme a opepříme.

Věřte, že jsem zkoušela asi tisíc receptů než jsem narazila na ten správný a to na stránkách pana Cuketky, začež mu tímto děkuji.


Co se tatarky týče, stačí mít připravenou domácí majolku a pár ingrediencí navíc - okurky, šalotku či cibulku a petržel. Kdo má rád tak může přidat i pár kapar.

Všechny suroviny si nakrájíme na opravdu nadrobno. Poměr ingrediencí nechám taky na Vás - každý má rád chuť něčeho jiného.


Teď už jen všechno smícháme dohromady a necháme chvilku vychladit v lednici.

Zkuste a uvidíte, že všechno je rychlé a výsledek Vás překvapí. Lepší než z obchodu. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Holandský řízek

Nedávno jsem si v práci dala holandský řízek, který vlastně s holandským řízkem neměl nic společného. Proto jsem prolistovala staré kuchařky,porovnala jak se vlastně má ''opravdu'' dělat a tradááá - Holandský řízek z opravdového masa.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.