Domácí majonéza a tatarská omáčka

Inspirace

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • lžička octa
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 2 šalotky
  • 4 kyselé okurky
  • petržel



Doporučuji zvolit kvalitnější slunečnicový olej a pokud možno studený.

Na přípravu budeme potřebovat tyčový mixér a vyšší nádobu, v které budeme mixovat. všechny suroviny vložíme do nádoby.


Vložíme tyčový mixér až na dno nádoby a mixujeme přibližně 5-10 sekund. Sami uvidíte jaká je to rychlost. Ve finále osolíme a opepříme.

Věřte, že jsem zkoušela asi tisíc receptů než jsem narazila na ten správný a to na stránkách pana Cuketky, začež mu tímto děkuji.


Co se tatarky týče, stačí mít připravenou domácí majolku a pár ingrediencí navíc - okurky, šalotku či cibulku a petržel. Kdo má rád tak může přidat i pár kapar.

Všechny suroviny si nakrájíme na opravdu nadrobno. Poměr ingrediencí nechám taky na Vás - každý má rád chuť něčeho jiného.


Teď už jen všechno smícháme dohromady a necháme chvilku vychladit v lednici.

Zkuste a uvidíte, že všechno je rychlé a výsledek Vás překvapí. Lepší než z obchodu. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Zapečené těstoviny s nivou, brokolicí a smetanou

Hrozně mě mrzí, když jsem dlouho v práci, že si nemůžu vaření pořádně užít a proto volím rychlé a jednoduché jídla jako jsou tyto zapečené těstoviny s brokolicí.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Podzimní dort z lotus sušenek s karamelovými ozdobami

Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.