Domácí dušené zelí a pečená krkovice vcelku

Hlavní jídla

Proč kupujeme zelí v obchodě když je příprava tak jednoduchá a navíc je to tak chutné. Nejlepší je zelí stejně s knedlíkem a pořádným kusem masa jako je pečená krkovice vcelku. Vyloženě dietní jídlo.

  Ingredience

  • 1 kg krkovice vcelku
  • česnek
  • cibule
  • kmín
  • sádlo
  • zelí
  • 2 brambory



Nejdůležitější je zvolit co největší kus masa vcelku a bez kosti.

Cibulku oloupeme nakrájíme na větší kousky a vložíme na dno pekáče.


Česnek oloupeme a prolisujeme.

Krkovici očistíme a opláchneme.


Krkovici potřeme česnekem,posypeme kmínem. a osolíme. Ničím nešetřit

Vložíme na cibulku krkovici a přidáme sádlo. Přendáme přikryté do rozpálené trouby na 200 stupňů a pečeme 1,5 -2 hod. dokud maso není měkké. Na závěr odklopíme a necháme trochu opéct napovrchu. Při celé době pečení postupně podléváme výpekem.


Z výpeku můžeme udělat omáčku. Upečená krkovice je velice křehká a výborná.

Na dušené zelí potřebujeme opravdu čerstvou hlávku zelí.


Zelí očístíme, rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme košťál.

V případě, že nemáte žádné udělátko na strouhání zelí stačí ho pokrájet na jemné proužky.


Dále budeme potřebovat cibulky, 1 větší bramboru, kmín a sádlo, Na dochucení ocet a cukr.

Nakrájené zelí spaříme hodně vařící vodou a chvilinku necháme odpočinout. Po-té vložíme do hrnce zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut povařit, nepřiklápíme - vaříme odkryté


Mezitím si na sádlíčku opečeme dozlatova cibulku a přidáme kmín aby se uvolnilo aroma.

Zelí scedíme ale ne úplně- necháme si trošičku vody asi 1/3. Přidáme cibulku s kmínem, osolíme,opepříme a dochutíme cukrem a octem podle chuti.


Na závěr nastrouháme na jemno bramboru a vmícháme do zelí..

S bramborou ještě chvilku povaříme max.5 minut a můžeme podávat.


Krkovici podáváme s knedlíkem a se zelím. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Zapečené těstoviny s nivou, brokolicí a smetanou

Hrozně mě mrzí, když jsem dlouho v práci, že si nemůžu vaření pořádně užít a proto volím rychlé a jednoduché jídla jako jsou tyto zapečené těstoviny s brokolicí.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.