Hlavní jídla
Proč kupujeme zelí v obchodě když je příprava tak jednoduchá a navíc je to tak chutné. Nejlepší je zelí stejně s knedlíkem a pořádným kusem masa jako je pečená krkovice vcelku. Vyloženě dietní jídlo.
Nejdůležitější je zvolit co největší kus masa vcelku a bez kosti.
Cibulku oloupeme nakrájíme na větší kousky a vložíme na dno pekáče.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krkovici očistíme a opláchneme.
Krkovici potřeme česnekem,posypeme kmínem. a osolíme. Ničím nešetřit
Vložíme na cibulku krkovici a přidáme sádlo. Přendáme přikryté do rozpálené trouby na 200 stupňů a pečeme 1,5 -2 hod. dokud maso není měkké. Na závěr odklopíme a necháme trochu opéct napovrchu. Při celé době pečení postupně podléváme výpekem.
Z výpeku můžeme udělat omáčku. Upečená krkovice je velice křehká a výborná.
Na dušené zelí potřebujeme opravdu čerstvou hlávku zelí.
Zelí očístíme, rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme košťál.
V případě, že nemáte žádné udělátko na strouhání zelí stačí ho pokrájet na jemné proužky.
Dále budeme potřebovat cibulky, 1 větší bramboru, kmín a sádlo, Na dochucení ocet a cukr.
Nakrájené zelí spaříme hodně vařící vodou a chvilinku necháme odpočinout. Po-té vložíme do hrnce zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut povařit, nepřiklápíme - vaříme odkryté
Mezitím si na sádlíčku opečeme dozlatova cibulku a přidáme kmín aby se uvolnilo aroma.
Zelí scedíme ale ne úplně- necháme si trošičku vody asi 1/3. Přidáme cibulku s kmínem, osolíme,opepříme a dochutíme cukrem a octem podle chuti.
Na závěr nastrouháme na jemno bramboru a vmícháme do zelí..
S bramborou ještě chvilku povaříme max.5 minut a můžeme podávat.
Krkovici podáváme s knedlíkem a se zelím. Dobrou chuť
Máte rádi bramborovou kaši? Zkuste svoje chuťové buňky potěšit a trochu zaexperimentovat, budete překvapeni zajímavou kombinací. Dlouho pečené masíčko, které nádherně voní je už pouze třešničkou na dortu.
Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.
Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.
Miluji jahody a tak když začíná sezona jahod mi vždy můj milovaný přiveze bedýnku čerstvých jahůdek. První co z nich vždy udělám je jednoduchý jahodový koktejl.