Crumble s rebarborou

Deserty

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

  Ingredience

  • cca 200 - 250g rebarbory
  • skořice
  • 40 g cukru (třtinový, vanilkový, cukr krupice)
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g másla
  • 40 g cukr moučky
  • 40 g oloupaných mandlí
  • máslo



Všechny suroviny pohromadě.

Rebarboru v případě že je opravdu čerstvá nemusíte ani loupat - stačí pořádně opláchnout a nakrájet na kosky 1-2 cm.


Kokotky či jiné zamékací mističky si vymažte lehce máslíčkem a vložte nakrájenou rebarboru kterou posypeme cca 40 g cukru a záleží na Vás jestli třtinovým, vanilkovým či klasickým cukrem.

Zbylé suroviny si zpracujeme na drobenku - tzn. lehce povolené máslo, cukr, mouku, skořici a mandle (Oploupané mandle nemusí být úplně pomleté jako stouhanka. Stačí když mandle vložíme do pytlíku a válečkem je trochu pomlátíme).


Drobenku vsypeme do zapékacích mističek na rebarboru.

Vložíme do trouby.


Pečeme 25-30 minut na 185 stupňů.

Po-té z trouby vyndáme a necháme chviličku vystydnout, jelikož crumble budeme podávat se zmrzlinou.


Crumble ještě před pečením můžeme posypat plátky mandliček a nebo mandle v drobence úplně vypustit a zvolit místo nich vločky. Také výborné.

Rebarborový crumble podáváme lechce vychladnutý se zmrzlinou a jí se přímo z mističek.


Výběr z fotoreceptů

Club sandwich

Mám pro Vás výborný tip na nejoblíbenější sandwich, který je i pro mě absolutní špičkou. Sandwich obsahuje moje velmi oblíbené suroviny a je příjemně křupavý.

Rebarborové muffiny

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.