Deserty
Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.
Všechny suroviny pohromadě.
Rebarboru v případě že je opravdu čerstvá nemusíte ani loupat - stačí pořádně opláchnout a nakrájet na kosky 1-2 cm.
Kokotky či jiné zamékací mističky si vymažte lehce máslíčkem a vložte nakrájenou rebarboru kterou posypeme cca 40 g cukru a záleží na Vás jestli třtinovým, vanilkovým či klasickým cukrem.
Zbylé suroviny si zpracujeme na drobenku - tzn. lehce povolené máslo, cukr, mouku, skořici a mandle (Oploupané mandle nemusí být úplně pomleté jako stouhanka. Stačí když mandle vložíme do pytlíku a válečkem je trochu pomlátíme).
Drobenku vsypeme do zapékacích mističek na rebarboru.
Vložíme do trouby.
Pečeme 25-30 minut na 185 stupňů.
Po-té z trouby vyndáme a necháme chviličku vystydnout, jelikož crumble budeme podávat se zmrzlinou.
Crumble ještě před pečením můžeme posypat plátky mandliček a nebo mandle v drobence úplně vypustit a zvolit místo nich vločky. Také výborné.
Rebarborový crumble podáváme lechce vychladnutý se zmrzlinou a jí se přímo z mističek.
Hrozně mě mrzí, když jsem dlouho v práci, že si nemůžu vaření pořádně užít a proto volím rychlé a jednoduché jídla jako jsou tyto zapečené těstoviny s brokolicí.
Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.
Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.
Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.