Crumble s rebarborou

Deserty

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

  Ingredience

  • cca 200 - 250g rebarbory
  • skořice
  • 40 g cukru (třtinový, vanilkový, cukr krupice)
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g másla
  • 40 g cukr moučky
  • 40 g oloupaných mandlí
  • máslo



Všechny suroviny pohromadě.

Rebarboru v případě že je opravdu čerstvá nemusíte ani loupat - stačí pořádně opláchnout a nakrájet na kosky 1-2 cm.


Kokotky či jiné zamékací mističky si vymažte lehce máslíčkem a vložte nakrájenou rebarboru kterou posypeme cca 40 g cukru a záleží na Vás jestli třtinovým, vanilkovým či klasickým cukrem.

Zbylé suroviny si zpracujeme na drobenku - tzn. lehce povolené máslo, cukr, mouku, skořici a mandle (Oploupané mandle nemusí být úplně pomleté jako stouhanka. Stačí když mandle vložíme do pytlíku a válečkem je trochu pomlátíme).


Drobenku vsypeme do zapékacích mističek na rebarboru.

Vložíme do trouby.


Pečeme 25-30 minut na 185 stupňů.

Po-té z trouby vyndáme a necháme chviličku vystydnout, jelikož crumble budeme podávat se zmrzlinou.


Crumble ještě před pečením můžeme posypat plátky mandliček a nebo mandle v drobence úplně vypustit a zvolit místo nich vločky. Také výborné.

Rebarborový crumble podáváme lechce vychladnutý se zmrzlinou a jí se přímo z mističek.


Výběr z fotoreceptů

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.