Crumble s rebarborou

Deserty

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

  Ingredience

  • cca 200 - 250g rebarbory
  • skořice
  • 40 g cukru (třtinový, vanilkový, cukr krupice)
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g másla
  • 40 g cukr moučky
  • 40 g oloupaných mandlí
  • máslo



Všechny suroviny pohromadě.

Rebarboru v případě že je opravdu čerstvá nemusíte ani loupat - stačí pořádně opláchnout a nakrájet na kosky 1-2 cm.


Kokotky či jiné zamékací mističky si vymažte lehce máslíčkem a vložte nakrájenou rebarboru kterou posypeme cca 40 g cukru a záleží na Vás jestli třtinovým, vanilkovým či klasickým cukrem.

Zbylé suroviny si zpracujeme na drobenku - tzn. lehce povolené máslo, cukr, mouku, skořici a mandle (Oploupané mandle nemusí být úplně pomleté jako stouhanka. Stačí když mandle vložíme do pytlíku a válečkem je trochu pomlátíme).


Drobenku vsypeme do zapékacích mističek na rebarboru.

Vložíme do trouby.


Pečeme 25-30 minut na 185 stupňů.

Po-té z trouby vyndáme a necháme chviličku vystydnout, jelikož crumble budeme podávat se zmrzlinou.


Crumble ještě před pečením můžeme posypat plátky mandliček a nebo mandle v drobence úplně vypustit a zvolit místo nich vločky. Také výborné.

Rebarborový crumble podáváme lechce vychladnutý se zmrzlinou a jí se přímo z mističek.


Výběr z fotoreceptů

Tagliatelle s lososem a špenátem

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Kokosové bounty tyčinky

Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun