Coleslaw

Inspirace

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.

  Ingredience

  • 1/2 malé hlávky zelí
  • 3 mrkve
  • malá cibule
  • vinný ocet
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce majolky
  • sůl a pepř



Taková pecka a tak málo surovin.

Jelikož jsem nechtěla zelí krájet na nudličky pouze jsem ho nastrouhala do misky. Zelí osolíme a necháme chivlku odpočinout a přejdeme na nejdůležitější fázi a to je mačkání. Zelí musíme mačkat a mačkat dokud z něj nepustí šťáva a ono krásně změkne a zkřehne.


Přidáme najemno nastrouhané mrkvičky a cibulku.

Následně přidáme majolku, smetanu a vinný ocet (cca 2 lžíce, podle chuti). Osolíme a opepříme.


Necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.

U nás se podával salátek s osmaženým kuřetem (trojbal, na oleji osmažený) a hranolky. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Vepřové medajlonky a americké brambory

Která je Vaše nejoblíbenější kombinace ingrediencí??Já nejvíce miluji kombinaci masa s žampiony či jinými houbami a cibule.Mohla bych se toho ujíst. Podívejte se a uvařte si to moje nej.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.