Inspirace
Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.
Taková pecka a tak málo surovin.
Jelikož jsem nechtěla zelí krájet na nudličky pouze jsem ho nastrouhala do misky. Zelí osolíme a necháme chivlku odpočinout a přejdeme na nejdůležitější fázi a to je mačkání. Zelí musíme mačkat a mačkat dokud z něj nepustí šťáva a ono krásně změkne a zkřehne.
Přidáme najemno nastrouhané mrkvičky a cibulku.
Následně přidáme majolku, smetanu a vinný ocet (cca 2 lžíce, podle chuti). Osolíme a opepříme.
Necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.
U nás se podával salátek s osmaženým kuřetem (trojbal, na oleji osmažený) a hranolky. Dobrou chuť
Receptů, kde hlavní surovinou jsou brambory, je velmi mnoho. To samé platí o variantách přípravy francouzských brambor. Pro inspiraci přikládám recept na tu naší oblíbenou.
Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?
Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.
Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.