Coleslaw

Inspirace

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.

  Ingredience

  • 1/2 malé hlávky zelí
  • 3 mrkve
  • malá cibule
  • vinný ocet
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce majolky
  • sůl a pepř



Taková pecka a tak málo surovin.

Jelikož jsem nechtěla zelí krájet na nudličky pouze jsem ho nastrouhala do misky. Zelí osolíme a necháme chivlku odpočinout a přejdeme na nejdůležitější fázi a to je mačkání. Zelí musíme mačkat a mačkat dokud z něj nepustí šťáva a ono krásně změkne a zkřehne.


Přidáme najemno nastrouhané mrkvičky a cibulku.

Následně přidáme majolku, smetanu a vinný ocet (cca 2 lžíce, podle chuti). Osolíme a opepříme.


Necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.

U nás se podával salátek s osmaženým kuřetem (trojbal, na oleji osmažený) a hranolky. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.