Coleslaw

Inspirace

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.

  Ingredience

  • 1/2 malé hlávky zelí
  • 3 mrkve
  • malá cibule
  • vinný ocet
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce majolky
  • sůl a pepř



Taková pecka a tak málo surovin.

Jelikož jsem nechtěla zelí krájet na nudličky pouze jsem ho nastrouhala do misky. Zelí osolíme a necháme chivlku odpočinout a přejdeme na nejdůležitější fázi a to je mačkání. Zelí musíme mačkat a mačkat dokud z něj nepustí šťáva a ono krásně změkne a zkřehne.


Přidáme najemno nastrouhané mrkvičky a cibulku.

Následně přidáme majolku, smetanu a vinný ocet (cca 2 lžíce, podle chuti). Osolíme a opepříme.


Necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.

U nás se podával salátek s osmaženým kuřetem (trojbal, na oleji osmažený) a hranolky. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.