Inspirace
Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.
Taková pecka a tak málo surovin.
Jelikož jsem nechtěla zelí krájet na nudličky pouze jsem ho nastrouhala do misky. Zelí osolíme a necháme chivlku odpočinout a přejdeme na nejdůležitější fázi a to je mačkání. Zelí musíme mačkat a mačkat dokud z něj nepustí šťáva a ono krásně změkne a zkřehne.
Přidáme najemno nastrouhané mrkvičky a cibulku.
Následně přidáme majolku, smetanu a vinný ocet (cca 2 lžíce, podle chuti). Osolíme a opepříme.
Necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.
U nás se podával salátek s osmaženým kuřetem (trojbal, na oleji osmažený) a hranolky. Dobrou chuť
Raduji se z maličkostí. Jedna z nich je, když si mohu doma dopřát a uvařit stejně výborné a chuťově dokonalé jídlo jako v luxusní restauraci.
Hovězí líčka jsou teď neuvěřitelně v kurzu a není se čemu divit. Je to naprostá delikatesa. Na jazyku se jen rozplývají a potěší chuťové pohárky každého z nás.
Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?
Velikonoce se kvapem blíží a jak je již zvykem, hospodyňky pečou beránky či mazance, malují vajíčka a hoši pletou pomlázky. Letos jsem se rozhodla pro velikonoční koledníky připravit kromě tradičních dobrot ještě bonus a to barevné mini dortíky. Cupcakes můžete zdobit s dětmi, pro které je to super zábava a zároveň můžete pustit uzdu svojí fantazii.
♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.