Coleslaw

Inspirace

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.

  Ingredience

  • 1/2 malé hlávky zelí
  • 3 mrkve
  • malá cibule
  • vinný ocet
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce majolky
  • sůl a pepř



Taková pecka a tak málo surovin.

Jelikož jsem nechtěla zelí krájet na nudličky pouze jsem ho nastrouhala do misky. Zelí osolíme a necháme chivlku odpočinout a přejdeme na nejdůležitější fázi a to je mačkání. Zelí musíme mačkat a mačkat dokud z něj nepustí šťáva a ono krásně změkne a zkřehne.


Přidáme najemno nastrouhané mrkvičky a cibulku.

Následně přidáme majolku, smetanu a vinný ocet (cca 2 lžíce, podle chuti). Osolíme a opepříme.


Necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.

U nás se podával salátek s osmaženým kuřetem (trojbal, na oleji osmažený) a hranolky. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Boloňské ragú

V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.