Čokoládový fondant

Deserty

♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥

  Ingredience

  • 100 g hořké čokolády ( 70% kakaa a víc )
  • 3 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g másla ( + máslo na vymazání formiček )
  • 50 g hladké mouky
  • trochu polohrubé mouky
  • mátu
  • maliny
  • vanilkovou zmrzlinu



Nejdůležitější na tomto dezertu je zvolit opravdu kvalitní čokoládu.

Připravte si vhodné formičky, které se dají dát do trouby a než začnete cokoliv dělat zapněte si troubu na 200 stupňů


Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu s máslem.

Čokoládu musíme nechat pořádně rozpustit.


Do misky vyklepneme 3 celá vajíčka a mixerém je vyšleháme do pěny ( na minimální výkon )

Trvá to asi 1-2 minuty a po-té začneme po troškách přisypávat cukr než vsypeme úplně celý.


Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a smícháme opatrně dohromady ( už ne mixerem )

Teď už se pomalu blížíme do finále. Do hnědé hmoty postupně přisypáváme prosátou hladkou mouku.


Opatrně všechno pomalu spojíme dohromady.

Formičky pečlivě vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. S moukou šetřete ať pak dezert není celý od mouky.


Čokoládovou hmotu vlijeme do formiček - plníme do poloviny či do třičtvrtě.

Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 9 minut.


Pokud chcete mít dezert uvnitř propečený pečeme déle, ale nedoporučuji.

Nejlepší je dezert podávat s něčím kyselejším. S malinami, lesním ovocem, rybízem atd.


K dezertu zvolte smetanovou zmrzlinu - U nás je oblíbená vanilková.

Pokud jste formičky pečlivě vymazali , půjde Vám fondant absolutně bez problému vyklopit.


Po rozkrojení by měl být fondant tekutý a v kombinaci s mátou malinami a zmrzlinou je to opravdu božský, vášnivý dezert pro zamilované.

Přeji zamilovaný Valentýn ♥♥


Výběr z fotoreceptů

Buřty na pivu

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.