Deserty
♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥
Nejdůležitější na tomto dezertu je zvolit opravdu kvalitní čokoládu.
Připravte si vhodné formičky, které se dají dát do trouby a než začnete cokoliv dělat zapněte si troubu na 200 stupňů
Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu s máslem.
Čokoládu musíme nechat pořádně rozpustit.
Do misky vyklepneme 3 celá vajíčka a mixerém je vyšleháme do pěny ( na minimální výkon )
Trvá to asi 1-2 minuty a po-té začneme po troškách přisypávat cukr než vsypeme úplně celý.
Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a smícháme opatrně dohromady ( už ne mixerem )
Teď už se pomalu blížíme do finále. Do hnědé hmoty postupně přisypáváme prosátou hladkou mouku.
Opatrně všechno pomalu spojíme dohromady.
Formičky pečlivě vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. S moukou šetřete ať pak dezert není celý od mouky.
Čokoládovou hmotu vlijeme do formiček - plníme do poloviny či do třičtvrtě.
Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 9 minut.
Pokud chcete mít dezert uvnitř propečený pečeme déle, ale nedoporučuji.
Nejlepší je dezert podávat s něčím kyselejším. S malinami, lesním ovocem, rybízem atd.
K dezertu zvolte smetanovou zmrzlinu - U nás je oblíbená vanilková.
Pokud jste formičky pečlivě vymazali , půjde Vám fondant absolutně bez problému vyklopit.
Po rozkrojení by měl být fondant tekutý a v kombinaci s mátou malinami a zmrzlinou je to opravdu božský, vášnivý dezert pro zamilované.
Přeji zamilovaný Valentýn ♥♥
Taky jste kapustu jako děti nenáviděli? Vždy když někdo kapustu vařil, tak jsem to cítila na hony daleko a vyhýbala se ji. Teď na ''staré'' kolena se často vracím k jídlům, které jsem jako malá nenáviděla a dávám jim druhé šance. I přes veškerou mojí snahu kapustu nesním samotnou, třeba v polévce či dušenou, ale karbanátky z ní jsou výborné a pochutnám si. Máte rádi kapustové karbanátky?
Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?
Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,
Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.