Čočková polévka

Polévky

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

  Ingredience

  • cca 200 g čočky (počítejte s tím, že čočka 2x tolik nabude)
  • cibule
  • česnek
  • mrkev
  • petržel
  • libeček
  • majoránka
  • klobása



Čočku můžeme nechat přes noc nobobnat ve vodě, ale jelikož jsem měla čas nechat čočku vařit - nenamáčela jsem.

Na tuku orestuje cibulku a klobásu - po-té přidáme propláchnutou čočku a jen promícháme.


Přidáme bylinky, 2 stroužky česneku a mrkvičku. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

Zalijeme vodou a necháme vařit do té doby dokud nebude čočka měkká.


Polévku dochutíme - stačí jen sůl, vyndáme mrkev a můžeme ji do polévky nakrájet. Další 2 stroužky česneku do polévky nastrouháme, rozetřeme. Čočkovku můžeme jíškou zahustit ale nám chutná nezahuštěná

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Letní bramborový salát a řízky v jogurtu

Zjistila jsem, že v létě nemám absolutně chuť na klasický bramborový salát, ale řízek bez salátu?? To není ono. Proto jsem vymyslela letní variantu bramborového salátu s využitím sezonní zeleniny. Řízky také nejsou jen ledajaké, ale naložené v jogurtu. Tak proč jíst pořád to samé, když to jde i tak hezky obměnit.

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.