Čočková polévka

Polévky

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

  Ingredience

  • cca 200 g čočky (počítejte s tím, že čočka 2x tolik nabude)
  • cibule
  • česnek
  • mrkev
  • petržel
  • libeček
  • majoránka
  • klobása



Čočku můžeme nechat přes noc nobobnat ve vodě, ale jelikož jsem měla čas nechat čočku vařit - nenamáčela jsem.

Na tuku orestuje cibulku a klobásu - po-té přidáme propláchnutou čočku a jen promícháme.


Přidáme bylinky, 2 stroužky česneku a mrkvičku. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

Zalijeme vodou a necháme vařit do té doby dokud nebude čočka měkká.


Polévku dochutíme - stačí jen sůl, vyndáme mrkev a můžeme ji do polévky nakrájet. Další 2 stroužky česneku do polévky nastrouháme, rozetřeme. Čočkovku můžeme jíškou zahustit ale nám chutná nezahuštěná

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Tortilla s kuřecím masem

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.