Čočková polévka

Polévky

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

  Ingredience

  • cca 200 g čočky (počítejte s tím, že čočka 2x tolik nabude)
  • cibule
  • česnek
  • mrkev
  • petržel
  • libeček
  • majoránka
  • klobása



Čočku můžeme nechat přes noc nobobnat ve vodě, ale jelikož jsem měla čas nechat čočku vařit - nenamáčela jsem.

Na tuku orestuje cibulku a klobásu - po-té přidáme propláchnutou čočku a jen promícháme.


Přidáme bylinky, 2 stroužky česneku a mrkvičku. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

Zalijeme vodou a necháme vařit do té doby dokud nebude čočka měkká.


Polévku dochutíme - stačí jen sůl, vyndáme mrkev a můžeme ji do polévky nakrájet. Další 2 stroužky česneku do polévky nastrouháme, rozetřeme. Čočkovku můžeme jíškou zahustit ale nám chutná nezahuštěná

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Králík na smetaně

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.