Club sandwich

Hlavní jídla

Mám pro Vás výborný tip na nejoblíbenější sandwich, který je i pro mě absolutní špičkou. Sandwich obsahuje moje velmi oblíbené suroviny a je příjemně křupavý.

  Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 4 plátky slaniny
  • 6 plátků toustového chleba
  • 2 vejce
  • rajčata
  • ledový salát
  • majonéza



Ingredience na můj nejoblíbenější sandwich.

Kuřecí prsa opečeme (naklepaná, osolená a opepřená).


Sálat opláchneme a natrháme. Rajčátka nakrájíme na slabé plátky.

Ke kuřecím plátkům přidáme slaninu a opečeme.


Na další pánvi uděláme volská oka- 3-4 minuty z jedná strany.

Po-té vejce obrátíme a opékáme další minutu.


Toastový chleba opečeme v toustovači nebo nasuchu na pánvi z obou stran. Opečené toasty potřeme z jedné strany majonézou.

Na 1 toast položíme na plátky nakrájená rajčátka a ledový salát a na to kuřecí prsíčko.


Přiklopíme druhým toastem opět namazaným majonézou stranou dolů. Suchou stranu také namažeme a na ni položíme opečenou slaninku a volské oko a přiklopíme toastem namazanou stranou dolů. Majolku nemusíte dávat na všechny a když na všechny tak opravdu stačí jen malá vrstvička.

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Zapečené těstoviny s nivou, brokolicí a smetanou

Hrozně mě mrzí, když jsem dlouho v práci, že si nemůžu vaření pořádně užít a proto volím rychlé a jednoduché jídla jako jsou tyto zapečené těstoviny s brokolicí.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.