Chlupaté knedlíky

Hlavní jídla

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

  Ingredience

  • 800 g syrových oloupaných brambor
  • 1 vajíčko
  • 250 g polohrubé mouky
  • slanina nebo uzené
  • cibule
  • bílé zelí



Loupání brambor se opět nevyhneme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme chvilku odležet a část vody z nich odlijeme. Nebo můžeme nastouhat nad cedník a voda odkape sama.


Do nastrouhaných brambor přidáme mouku, vajíčko a osolíme.

Vše pořádně promícháme abychom získali husté těsto.


Mezitím si nakrájíme slaninku či uzené na kostičky, cibulku nadrobno pokrájenou a bílé zelí.

Opečeme dozlatova cibulku a uzené.


Na závěr přidáme i zelí které krátce podusíme.

Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Chlupaté knedlíky dělám měnší, ale ne úplně malé jako halušky.


Můžeme buď podávat zvlášt chlupaté knedlíky a na to směs slaninky,cibulky a zelí a nebo promícháme vše dohromady. Smíchané máme nejraději.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Křenová omáčka s hovězím masem

Z předchozího receptu si umíme udělat báječný knedlík a tak si taky musíme uvařit pořádnou omáčku. Křenovou omáčku jsem už dlouho nejedla a ani neviděla ve výběru v restauraci, nevím proč když je to taková bašta.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Jahodový shake

Miluji jahody a tak když začíná sezona jahod mi vždy můj milovaný přiveze bedýnku čerstvých jahůdek. První co z nich vždy udělám je jednoduchý jahodový koktejl.