Chlupaté knedlíky

Hlavní jídla

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

  Ingredience

  • 800 g syrových oloupaných brambor
  • 1 vajíčko
  • 250 g polohrubé mouky
  • slanina nebo uzené
  • cibule
  • bílé zelí



Loupání brambor se opět nevyhneme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme chvilku odležet a část vody z nich odlijeme. Nebo můžeme nastouhat nad cedník a voda odkape sama.


Do nastrouhaných brambor přidáme mouku, vajíčko a osolíme.

Vše pořádně promícháme abychom získali husté těsto.


Mezitím si nakrájíme slaninku či uzené na kostičky, cibulku nadrobno pokrájenou a bílé zelí.

Opečeme dozlatova cibulku a uzené.


Na závěr přidáme i zelí které krátce podusíme.

Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Chlupaté knedlíky dělám měnší, ale ne úplně malé jako halušky.


Můžeme buď podávat zvlášt chlupaté knedlíky a na to směs slaninky,cibulky a zelí a nebo promícháme vše dohromady. Smíchané máme nejraději.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Kachní prsa s bramborovými plackami

Už Vás nebaví vařit zdlouhavě knedlíky a vymýšlet co uvařit místo nich?? Zjistila jsem, že se úplně zapomnělo a vůbec nikdo nedělá bramborové placky, které se přitom dají jíst téměř s čímkoliv. Můžou se baštit na slano či na sladko a přitom jsou placky rychlé a navíc šíleně jednoduché.Kachní prsa s houbami jsou už pouze třešničkou. Stejně se vždycky přecpu samotnými plackami a už nic víc k tomu nepotřebuji.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Bábovka

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici