Chlupaté knedlíky

Hlavní jídla

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

  Ingredience

  • 800 g syrových oloupaných brambor
  • 1 vajíčko
  • 250 g polohrubé mouky
  • slanina nebo uzené
  • cibule
  • bílé zelí



Loupání brambor se opět nevyhneme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme chvilku odležet a část vody z nich odlijeme. Nebo můžeme nastouhat nad cedník a voda odkape sama.


Do nastrouhaných brambor přidáme mouku, vajíčko a osolíme.

Vše pořádně promícháme abychom získali husté těsto.


Mezitím si nakrájíme slaninku či uzené na kostičky, cibulku nadrobno pokrájenou a bílé zelí.

Opečeme dozlatova cibulku a uzené.


Na závěr přidáme i zelí které krátce podusíme.

Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Chlupaté knedlíky dělám měnší, ale ne úplně malé jako halušky.


Můžeme buď podávat zvlášt chlupaté knedlíky a na to směs slaninky,cibulky a zelí a nebo promícháme vše dohromady. Smíchané máme nejraději.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici