Chlupaté knedlíky

Hlavní jídla

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

  Ingredience

  • 800 g syrových oloupaných brambor
  • 1 vajíčko
  • 250 g polohrubé mouky
  • slanina nebo uzené
  • cibule
  • bílé zelí



Loupání brambor se opět nevyhneme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme chvilku odležet a část vody z nich odlijeme. Nebo můžeme nastouhat nad cedník a voda odkape sama.


Do nastrouhaných brambor přidáme mouku, vajíčko a osolíme.

Vše pořádně promícháme abychom získali husté těsto.


Mezitím si nakrájíme slaninku či uzené na kostičky, cibulku nadrobno pokrájenou a bílé zelí.

Opečeme dozlatova cibulku a uzené.


Na závěr přidáme i zelí které krátce podusíme.

Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Chlupaté knedlíky dělám měnší, ale ne úplně malé jako halušky.


Můžeme buď podávat zvlášt chlupaté knedlíky a na to směs slaninky,cibulky a zelí a nebo promícháme vše dohromady. Smíchané máme nejraději.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Buřty na pivu

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.