Chlupaté knedlíky

Hlavní jídla

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

  Ingredience

  • 800 g syrových oloupaných brambor
  • 1 vajíčko
  • 250 g polohrubé mouky
  • slanina nebo uzené
  • cibule
  • bílé zelí



Loupání brambor se opět nevyhneme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme chvilku odležet a část vody z nich odlijeme. Nebo můžeme nastouhat nad cedník a voda odkape sama.


Do nastrouhaných brambor přidáme mouku, vajíčko a osolíme.

Vše pořádně promícháme abychom získali husté těsto.


Mezitím si nakrájíme slaninku či uzené na kostičky, cibulku nadrobno pokrájenou a bílé zelí.

Opečeme dozlatova cibulku a uzené.


Na závěr přidáme i zelí které krátce podusíme.

Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky a vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 minut. Chlupaté knedlíky dělám měnší, ale ne úplně malé jako halušky.


Můžeme buď podávat zvlášt chlupaté knedlíky a na to směs slaninky,cibulky a zelí a nebo promícháme vše dohromady. Smíchané máme nejraději.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Kapustové karbanátky s mletým masem

Taky jste kapustu jako děti nenáviděli? Vždy když někdo kapustu vařil, tak jsem to cítila na hony daleko a vyhýbala se ji. Teď na ''staré'' kolena se často vracím k jídlům, které jsem jako malá nenáviděla a dávám jim druhé šance. I přes veškerou mojí snahu kapustu nesním samotnou, třeba v polévce či dušenou, ale karbanátky z ní jsou výborné a pochutnám si. Máte rádi kapustové karbanátky?

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.