Hlavní jídla
Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.
Nejdůležitější je koupit kvalitní maso od prověřeného řezníka, nebo si maso namlít doma.
Cibulku najemno nakrájíme, česnek prolisujeme a přidáme zbytek ingrediencí.
Všechno pořádně promícháme nejlépe rukama v hladkou směs. V případě že je směs řidší přidáme trochu strouhanky.
Z těsta vytvoříme válečky a vložíme do zapékacího pekáčka a podlijeme trochou vody a dáme kousíček másla. Já čevabčiči peču v troubě na 180 stupňů do zezlátnutí. Máme je takhle radši, jelikož nejsou tak mastné.
Podává se s hořčicí, cibulí a brambory. Dobrou chuť
Mám pro Vás výborný tip na nejoblíbenější sandwich, který je i pro mě absolutní špičkou. Sandwich obsahuje moje velmi oblíbené suroviny a je příjemně křupavý.
Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.
Velikonoce se kvapem blíží a jak je již zvykem, hospodyňky pečou beránky či mazance, malují vajíčka a hoši pletou pomlázky. Letos jsem se rozhodla pro velikonoční koledníky připravit kromě tradičních dobrot ještě bonus a to barevné mini dortíky. Cupcakes můžete zdobit s dětmi, pro které je to super zábava a zároveň můžete pustit uzdu svojí fantazii.
Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun