Čevabčiči

Hlavní jídla

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

  Ingredience

  • 500 g mletého masa (1/2vepřového, 1/2hovězího)
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1-2 lžičky sladké papriky
  • 1-2 lžičky majoránky
  • sůl a pepř



Nejdůležitější je koupit kvalitní maso od prověřeného řezníka, nebo si maso namlít doma.

Cibulku najemno nakrájíme, česnek prolisujeme a přidáme zbytek ingrediencí.


Všechno pořádně promícháme nejlépe rukama v hladkou směs. V případě že je směs řidší přidáme trochu strouhanky.

Z těsta vytvoříme válečky a vložíme do zapékacího pekáčka a podlijeme trochou vody a dáme kousíček másla. Já čevabčiči peču v troubě na 180 stupňů do zezlátnutí. Máme je takhle radši, jelikož nejsou tak mastné.


Podává se s hořčicí, cibulí a brambory. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Domací sekaná plněná vejcem

Máte rádi sekanou? Co zkusit sekanou plněnou vajíčkem a obalenou v křupavé slanince. Myslím, že Vás nadchne více, než kupovaný polotovar.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Pohádkové buchty

Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.