Čevabčiči

Hlavní jídla

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

  Ingredience

  • 500 g mletého masa (1/2vepřového, 1/2hovězího)
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1-2 lžičky sladké papriky
  • 1-2 lžičky majoránky
  • sůl a pepř



Nejdůležitější je koupit kvalitní maso od prověřeného řezníka, nebo si maso namlít doma.

Cibulku najemno nakrájíme, česnek prolisujeme a přidáme zbytek ingrediencí.


Všechno pořádně promícháme nejlépe rukama v hladkou směs. V případě že je směs řidší přidáme trochu strouhanky.

Z těsta vytvoříme válečky a vložíme do zapékacího pekáčka a podlijeme trochou vody a dáme kousíček másla. Já čevabčiči peču v troubě na 180 stupňů do zezlátnutí. Máme je takhle radši, jelikož nejsou tak mastné.


Podává se s hořčicí, cibulí a brambory. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Buřtguláš

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Brownies s piniovými ořechy

Poslední dobou zažívám v práci nekončící stres a domu chodím unavená a absolutně bez nálady. Je vědecky potvrzeno, že čokoláda a jiné dobroty připraveny s láskou jsou tisíckrát účinnější než polykání prášků. Navíc čokoláda obsahuje ''hormon štěstí'' , který odstraňuje napětí, stres, navozuje pocity pohody a povzbuzuje mysl. Proto nebuďte líní, najděte si 30 minut ve svém nabitém programu a upečte si nejléčivější čokoládový dezert. Doporučuji se zachumlat pod peřinu, pustit si pěkný film a vychutnat si brownies s hromadou šlehačky. Zaručuji úspěch a klid v duši.

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici