Hlavní jídla
Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.
Nejdůležitější je koupit kvalitní maso od prověřeného řezníka, nebo si maso namlít doma.
Cibulku najemno nakrájíme, česnek prolisujeme a přidáme zbytek ingrediencí.
Všechno pořádně promícháme nejlépe rukama v hladkou směs. V případě že je směs řidší přidáme trochu strouhanky.
Z těsta vytvoříme válečky a vložíme do zapékacího pekáčka a podlijeme trochou vody a dáme kousíček másla. Já čevabčiči peču v troubě na 180 stupňů do zezlátnutí. Máme je takhle radši, jelikož nejsou tak mastné.
Podává se s hořčicí, cibulí a brambory. Dobrou chuť
Jedna z věcí, kterou mám ráda na létě, je ta všudypřítomná čerstvá zelenina. Samozřejmě, nejlepší je ta z vlastní zahrádky. Letos se našim rajčátkům skvěle daří, krásně voní a ještě navíc výborně chutnají. Zkuste rajčátka využít na luxusní omáčku do špaget, která je lehká a připomíná dovolenou v Itálii.
Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.
Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.
Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun