Čevabčiči

Hlavní jídla

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

  Ingredience

  • 500 g mletého masa (1/2vepřového, 1/2hovězího)
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1-2 lžičky sladké papriky
  • 1-2 lžičky majoránky
  • sůl a pepř



Nejdůležitější je koupit kvalitní maso od prověřeného řezníka, nebo si maso namlít doma.

Cibulku najemno nakrájíme, česnek prolisujeme a přidáme zbytek ingrediencí.


Všechno pořádně promícháme nejlépe rukama v hladkou směs. V případě že je směs řidší přidáme trochu strouhanky.

Z těsta vytvoříme válečky a vložíme do zapékacího pekáčka a podlijeme trochou vody a dáme kousíček másla. Já čevabčiči peču v troubě na 180 stupňů do zezlátnutí. Máme je takhle radši, jelikož nejsou tak mastné.


Podává se s hořčicí, cibulí a brambory. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.