Česnečka

Polévky

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

  Ingredience

  • kuřecí vývar (hlavně žádný bujon)
  • brambory
  • majoránka
  • česnek
  • bylinky do polévky (petržel, libeček, celerová nať)



Brambory nakrájíme na malé kostičky a poté už je to opravdu snadné.

Polovinu bylinek si pokrájíme a dva stroužky česneku nadrobno nakrájíme.


Do hrnce dáme vývar, brambory, bylinky, majoránku a pokrájený česnek. Osolíme a vše dáme vařit. Vaříme dokud nejsou brambory měkké.

Na konec přidáme druhou polovinu bylinek a trochu majoránky.


Prolisujeme si česnek - množství podle Vaší chuti. Přidáme do polévky a máme hotovo.

Ať Vás vyléčí.


Výběr z fotoreceptů

Hovězí burger

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.