Ceasar salát

Hlavní jídla

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

  Ingredience

  • římský salát
  • 2 čerstvé žloutky
  • 2 filety ančoviček
  • 1 lžičku hořčice
  • 10-15 g nastoruhaného parmezánu
  • šťávu z jedoho citronu
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • kuřecí maso
  • hrst hoblinek parmezánu
  • bageta



Pro kvalitní chuť je potřeba sáhnout po čerstvých surovinách.

Všechno na zálivku smícháme - nejlépe v robotu tak aby vznikla hustá hmota (žloutky, ančovičky, hořčice, nastrouhaný parmezán, šťáva z citronu a olej).


Hotová zálivka.

Mezitím si připravíme kuřecí maso - opláchneme osušíme, okořeníme.


Bagetu nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na klasický plech - do doby než budou křupavé a hotovo. Někdo po skoro upečení v troubě kostičky orestuje na pánvi s česnekem.

Římský salát pořádně propláchneme a listy natrháme na kousky.


Kuřecí prsa orestujeme na pánvi. Do salátu můžeme kuřecí prsa jen překrojit na půl nebo nakrájet na kousky.

Zálivku do salátu přidáváme postupně, aby se vše promíchalo. Přidáme hoblinky parmezánu, kuřecí maso a krutonky. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Buřtguláš

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.

Drobení do polévky

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.