Ceasar salát

Hlavní jídla

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

  Ingredience

  • římský salát
  • 2 čerstvé žloutky
  • 2 filety ančoviček
  • 1 lžičku hořčice
  • 10-15 g nastoruhaného parmezánu
  • šťávu z jedoho citronu
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • kuřecí maso
  • hrst hoblinek parmezánu
  • bageta



Pro kvalitní chuť je potřeba sáhnout po čerstvých surovinách.

Všechno na zálivku smícháme - nejlépe v robotu tak aby vznikla hustá hmota (žloutky, ančovičky, hořčice, nastrouhaný parmezán, šťáva z citronu a olej).


Hotová zálivka.

Mezitím si připravíme kuřecí maso - opláchneme osušíme, okořeníme.


Bagetu nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na klasický plech - do doby než budou křupavé a hotovo. Někdo po skoro upečení v troubě kostičky orestuje na pánvi s česnekem.

Římský salát pořádně propláchneme a listy natrháme na kousky.


Kuřecí prsa orestujeme na pánvi. Do salátu můžeme kuřecí prsa jen překrojit na půl nebo nakrájet na kousky.

Zálivku do salátu přidáváme postupně, aby se vše promíchalo. Přidáme hoblinky parmezánu, kuřecí maso a krutonky. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Řízky naruby

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.