Ceasar salát

Hlavní jídla

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

  Ingredience

  • římský salát
  • 2 čerstvé žloutky
  • 2 filety ančoviček
  • 1 lžičku hořčice
  • 10-15 g nastoruhaného parmezánu
  • šťávu z jedoho citronu
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • kuřecí maso
  • hrst hoblinek parmezánu
  • bageta



Pro kvalitní chuť je potřeba sáhnout po čerstvých surovinách.

Všechno na zálivku smícháme - nejlépe v robotu tak aby vznikla hustá hmota (žloutky, ančovičky, hořčice, nastrouhaný parmezán, šťáva z citronu a olej).


Hotová zálivka.

Mezitím si připravíme kuřecí maso - opláchneme osušíme, okořeníme.


Bagetu nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na klasický plech - do doby než budou křupavé a hotovo. Někdo po skoro upečení v troubě kostičky orestuje na pánvi s česnekem.

Římský salát pořádně propláchneme a listy natrháme na kousky.


Kuřecí prsa orestujeme na pánvi. Do salátu můžeme kuřecí prsa jen překrojit na půl nebo nakrájet na kousky.

Zálivku do salátu přidáváme postupně, aby se vše promíchalo. Přidáme hoblinky parmezánu, kuřecí maso a krutonky. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Řízky naruby

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.