Ceasar salát

Hlavní jídla

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

  Ingredience

  • římský salát
  • 2 čerstvé žloutky
  • 2 filety ančoviček
  • 1 lžičku hořčice
  • 10-15 g nastoruhaného parmezánu
  • šťávu z jedoho citronu
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • kuřecí maso
  • hrst hoblinek parmezánu
  • bageta



Pro kvalitní chuť je potřeba sáhnout po čerstvých surovinách.

Všechno na zálivku smícháme - nejlépe v robotu tak aby vznikla hustá hmota (žloutky, ančovičky, hořčice, nastrouhaný parmezán, šťáva z citronu a olej).


Hotová zálivka.

Mezitím si připravíme kuřecí maso - opláchneme osušíme, okořeníme.


Bagetu nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na klasický plech - do doby než budou křupavé a hotovo. Někdo po skoro upečení v troubě kostičky orestuje na pánvi s česnekem.

Římský salát pořádně propláchneme a listy natrháme na kousky.


Kuřecí prsa orestujeme na pánvi. Do salátu můžeme kuřecí prsa jen překrojit na půl nebo nakrájet na kousky.

Zálivku do salátu přidáváme postupně, aby se vše promíchalo. Přidáme hoblinky parmezánu, kuřecí maso a krutonky. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Koprová omáčka s hovězím masem

Další dobrotu, kterou Vás naučím správně připravit, je koprová omáčka s hovězím masem. Vím, že spoustu lidí koprovku zrovna moc nemusí a světe div se, ani já nejsem zrovna její fanoušek. Ráda omáčku uvařím pro svoji polovičku, který ji miluje, ale já ji nebaštím. Rozhodně si koprovku zkuste uvařit a zjistit jestli ji máte či nemáte rádi a co je lepší s bramborem nebo s masem?

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Piškotové řezy s ovocem

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.