Ceasar salát

Hlavní jídla

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

  Ingredience

  • římský salát
  • 2 čerstvé žloutky
  • 2 filety ančoviček
  • 1 lžičku hořčice
  • 10-15 g nastoruhaného parmezánu
  • šťávu z jedoho citronu
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • kuřecí maso
  • hrst hoblinek parmezánu
  • bageta



Pro kvalitní chuť je potřeba sáhnout po čerstvých surovinách.

Všechno na zálivku smícháme - nejlépe v robotu tak aby vznikla hustá hmota (žloutky, ančovičky, hořčice, nastrouhaný parmezán, šťáva z citronu a olej).


Hotová zálivka.

Mezitím si připravíme kuřecí maso - opláchneme osušíme, okořeníme.


Bagetu nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na klasický plech - do doby než budou křupavé a hotovo. Někdo po skoro upečení v troubě kostičky orestuje na pánvi s česnekem.

Římský salát pořádně propláchneme a listy natrháme na kousky.


Kuřecí prsa orestujeme na pánvi. Do salátu můžeme kuřecí prsa jen překrojit na půl nebo nakrájet na kousky.

Zálivku do salátu přidáváme postupně, aby se vše promíchalo. Přidáme hoblinky parmezánu, kuřecí maso a krutonky. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Hovězí líčka na červeném víně

Raduji se z maličkostí. Jedna z nich je, když si mohu doma dopřát a uvařit stejně výborné a chuťově dokonalé jídlo jako v luxusní restauraci. Hovězí líčka jsou teď neuvěřitelně v kurzu a není se čemu divit. Je to naprostá delikatesa. Na jazyku se jen rozplývají a potěší chuťové pohárky každého z nás.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.