Buřty na pivu

Hlavní jídla

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

  Ingredience

  • 6 buřtíků
  • 4 cibule
  • 400 ml kečupu
  • 400ml černého piva



Už se Vám zbýhají sliny? Tak jdeme na to.

Buřty oloupeme, rozkrojíme ale ne až dokonce. Vložíme do buřtíků cibulku nakrájéno na poloviční plátky a vložíme do pekáčku.


Zbytkem cibule buřty posypeme.

Pivo a kečup smícháme dohromady a buřty zalijeme.


Pečeme v rozpálené troubě na cca 30-45 minut.

Podáváme s čerstvým chlebem. Doporučuji koupit kvalitní buřty s vysokým obsahem masa. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Parmezánové řízečky a šťouchané brambory

Není řízek jako řízek. Určitě každý z nás dělá řízky naruby, v jogurtu či s cornflakes proto zkuste něco jiného a nového. Budete mile překvapeni jaký šmak dodá řízkům parmezán a šťouchané brambory jsou k tomu absolutní špička. Dokonalý a rychlý tip na večeři či oběd.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.