Buřty na pivu

Hlavní jídla

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

  Ingredience

  • 6 buřtíků
  • 4 cibule
  • 400 ml kečupu
  • 400ml černého piva



Už se Vám zbýhají sliny? Tak jdeme na to.

Buřty oloupeme, rozkrojíme ale ne až dokonce. Vložíme do buřtíků cibulku nakrájéno na poloviční plátky a vložíme do pekáčku.


Zbytkem cibule buřty posypeme.

Pivo a kečup smícháme dohromady a buřty zalijeme.


Pečeme v rozpálené troubě na cca 30-45 minut.

Podáváme s čerstvým chlebem. Doporučuji koupit kvalitní buřty s vysokým obsahem masa. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Hrníčkové knedlíky

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.