Buřtguláš

Hlavní jídla

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

  Ingredience

  • 0,5kg brambor
  • 0,5kg buřtů
  • 2 cibule
  • kmín
  • sladká paprika
  • smetana
  • hladká mouka
  • majoránka



Opět doporučuji vybrat buřty s vysokým obsahem masa.

Brambory oloupeme nakrájíme na kostičky , buřt můžeme nakrájet buď na kostičky nebo na plátky, cibuli najemno.


V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, kterou orestujeme dozlatova - dále přidáme buřt a chvilku osmažíme. Poprášíme kmínem,paprikou a na závěr dáme brambory a bobkový list.

Zalijeme vodou a osolíme.


Vaříme dokud nebudou brambory měkké.

Na závěr potřebujeme cca 150 ml smetany a přidáme hladkou mouku. Vše řádně promícháme.


Vlijeme do guláše a pořádně rozmícháme aby se neudělali hrudky. Osolíme,opepříme a přidáme majoránku.

Podáváme s chlebíkem.


Výběr z fotoreceptů

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.