Buřtguláš

Hlavní jídla

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

  Ingredience

  • 0,5kg brambor
  • 0,5kg buřtů
  • 2 cibule
  • kmín
  • sladká paprika
  • smetana
  • hladká mouka
  • majoránka



Opět doporučuji vybrat buřty s vysokým obsahem masa.

Brambory oloupeme nakrájíme na kostičky , buřt můžeme nakrájet buď na kostičky nebo na plátky, cibuli najemno.


V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, kterou orestujeme dozlatova - dále přidáme buřt a chvilku osmažíme. Poprášíme kmínem,paprikou a na závěr dáme brambory a bobkový list.

Zalijeme vodou a osolíme.


Vaříme dokud nebudou brambory měkké.

Na závěr potřebujeme cca 150 ml smetany a přidáme hladkou mouku. Vše řádně promícháme.


Vlijeme do guláše a pořádně rozmícháme aby se neudělali hrudky. Osolíme,opepříme a přidáme majoránku.

Podáváme s chlebíkem.


Výběr z fotoreceptů

Gratinované brambory

Podzimní fotorecept a inspirace na gratinované brambory, jsou luxusní příloha k masům, ale hodí se i jako hlavní chod, který rozhodně neurazí a navíc je to opravdu jednoduchá rychlovka, kterou zvládne úplně každý.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Velikonoční cupcakes s vanilkou

Velikonoce se kvapem blíží a jak je již zvykem, hospodyňky pečou beránky či mazance, malují vajíčka a hoši pletou pomlázky. Letos jsem se rozhodla pro velikonoční koledníky připravit kromě tradičních dobrot ještě bonus a to barevné mini dortíky. Cupcakes můžete zdobit s dětmi, pro které je to super zábava a zároveň můžete pustit uzdu svojí fantazii.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.