Buřtguláš

Hlavní jídla

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

  Ingredience

  • 0,5kg brambor
  • 0,5kg buřtů
  • 2 cibule
  • kmín
  • sladká paprika
  • smetana
  • hladká mouka
  • majoránka



Opět doporučuji vybrat buřty s vysokým obsahem masa.

Brambory oloupeme nakrájíme na kostičky , buřt můžeme nakrájet buď na kostičky nebo na plátky, cibuli najemno.


V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku, kterou orestujeme dozlatova - dále přidáme buřt a chvilku osmažíme. Poprášíme kmínem,paprikou a na závěr dáme brambory a bobkový list.

Zalijeme vodou a osolíme.


Vaříme dokud nebudou brambory měkké.

Na závěr potřebujeme cca 150 ml smetany a přidáme hladkou mouku. Vše řádně promícháme.


Vlijeme do guláše a pořádně rozmícháme aby se neudělali hrudky. Osolíme,opepříme a přidáme majoránku.

Podáváme s chlebíkem.


Výběr z fotoreceptů

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.