Brownies s piniovými ořechy

Deserty

Poslední dobou zažívám v práci nekončící stres a domu chodím unavená a absolutně bez nálady. Je vědecky potvrzeno, že čokoláda a jiné dobroty připraveny s láskou jsou tisíckrát účinnější než polykání prášků. Navíc čokoláda obsahuje ''hormon štěstí'' , který odstraňuje napětí, stres, navozuje pocity pohody a povzbuzuje mysl. Proto nebuďte líní, najděte si 30 minut ve svém nabitém programu a upečte si nejléčivější čokoládový dezert. Doporučuji se zachumlat pod peřinu, pustit si pěkný film a vychutnat si brownies s hromadou šlehačky. Zaručuji úspěch a klid v duši.

  Ingredience

  • 350 g čokolády ( 75 % )
  • 4 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 250 g másla
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 85 g hladké mouky
  • 50-100 g piniových oříšků



Doporučuji zvolit hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa 70-80 %.Vyvarujte se péct brownies z čokolády na vaření.

Čokoládu nalámejte na kostičky a přidejte pokrájené máslo.


Vše dohromady rozpustíme ve vodní lázni.

Do větší misky si vyklepneme vajíčka.


Vejce vyšleháme do světlé pěny.

Přidáme cukr a zašleháme. Směs je krásně lesklá.


Do vyšlehaných vajíček a cukru začneme po částech přidávat rozpuštěnou čokoládu.

Čokoládová směs je už takhle výborná, ale musíme ještě pár ingrediencí přidat.


Přidáme prosátou hladkou mouku a kypřící prášek. Mouku přidávejte postupně ať se neudělají hrudky.

Na závěr už přidáme jen piniové ořechy.


Pekáček vymažeme máslem či jiným tukem a vyložíme pečícím papírem.

Do pekáčku vlijeme čokoládové těsto a dáme péct do rozpálené trouby na 160 stupňů a pečeme 25-30 minut. Lepší je moučník vyndat dříve než ho přepéct. Zkusit můžeme i šplejlí - nesmí se na šplejli nic lepit, pouze pár drobečků.


Brownies po upečení nechte úplně vychladnout a pak teprve můžeme moučník nakrájet. Povrch moučníku je suchý, ale uvnitř zůstává mokrý a vláčný.

Pokud milujete čokoládu tak si rozhodně tento dezert zamilujete.


Nejlepší je si připravit vanilkovou zmrzlinu, maliny a navrchu rozdrobit brownies. Zaručuji, že se pochutnáte. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Polpette al Sugo

Pamatujete si pohádku Lady a Tramp?? Polpette al sugo neboli masové kuličky v rajčatové omáčce. Právě tuto dobrotu jedí pejsci v již zmíněné pohádce. Kuchař hraje na harmoniku, zpívá, pejsci jedí špagety při svíčkách a pak se jejich rty spojí a zamilují se..prostě absolutní romantika. Špagety a masové kuličky mají rádi snad všichni, takže nahoďte zástěry a uvařte si to. Hned zjistíte proč je to taková dobrota.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.