Brownies s piniovými ořechy

Deserty

Poslední dobou zažívám v práci nekončící stres a domu chodím unavená a absolutně bez nálady. Je vědecky potvrzeno, že čokoláda a jiné dobroty připraveny s láskou jsou tisíckrát účinnější než polykání prášků. Navíc čokoláda obsahuje ''hormon štěstí'' , který odstraňuje napětí, stres, navozuje pocity pohody a povzbuzuje mysl. Proto nebuďte líní, najděte si 30 minut ve svém nabitém programu a upečte si nejléčivější čokoládový dezert. Doporučuji se zachumlat pod peřinu, pustit si pěkný film a vychutnat si brownies s hromadou šlehačky. Zaručuji úspěch a klid v duši.

  Ingredience

  • 350 g čokolády ( 75 % )
  • 4 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 250 g másla
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 85 g hladké mouky
  • 50-100 g piniových oříšků



Doporučuji zvolit hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa 70-80 %.Vyvarujte se péct brownies z čokolády na vaření.

Čokoládu nalámejte na kostičky a přidejte pokrájené máslo.


Vše dohromady rozpustíme ve vodní lázni.

Do větší misky si vyklepneme vajíčka.


Vejce vyšleháme do světlé pěny.

Přidáme cukr a zašleháme. Směs je krásně lesklá.


Do vyšlehaných vajíček a cukru začneme po částech přidávat rozpuštěnou čokoládu.

Čokoládová směs je už takhle výborná, ale musíme ještě pár ingrediencí přidat.


Přidáme prosátou hladkou mouku a kypřící prášek. Mouku přidávejte postupně ať se neudělají hrudky.

Na závěr už přidáme jen piniové ořechy.


Pekáček vymažeme máslem či jiným tukem a vyložíme pečícím papírem.

Do pekáčku vlijeme čokoládové těsto a dáme péct do rozpálené trouby na 160 stupňů a pečeme 25-30 minut. Lepší je moučník vyndat dříve než ho přepéct. Zkusit můžeme i šplejlí - nesmí se na šplejli nic lepit, pouze pár drobečků.


Brownies po upečení nechte úplně vychladnout a pak teprve můžeme moučník nakrájet. Povrch moučníku je suchý, ale uvnitř zůstává mokrý a vláčný.

Pokud milujete čokoládu tak si rozhodně tento dezert zamilujete.


Nejlepší je si připravit vanilkovou zmrzlinu, maliny a navrchu rozdrobit brownies. Zaručuji, že se pochutnáte. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Rebarborové muffiny

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.