Bramboráčky s masovou směsí

Hlavní jídla

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

  Ingredience

  • 1kg nastrouhaných brambor
  • 2 vejce
  • 5-10 lžic hladké mouky
  • paličku česneku
  • majoránku, sůl a pepř
  • kuřecí prsa
  • zelenina (pórek, cibule, žampiony, kukuřice, červené zelí a cuketu)
  • protlak nebo kečup



Nejdříve si připravíme potřebné suroviny na bramboráky.

Brambory oloupeme, nastrouháme a vymyčkáme z nich přibližně 50% přebytečné vody.


Přidejte zbytek surovin.

Nejlépe promíchat vše ručně a popřípadně dochutit.


Osmažíme na rozpáleném oleji.

3 minuty po každé straně tak, aby chytily zlatohnědou barvu.


Na směs si připravíme vykouzlené věci z lednice.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme s kořením.


Přidáme pokrájenou zeleninu a vše necháme podusit.

Na závěr přidáme trochu kečupu či protlaku. Osolíme, okořeníme a dochutíme podle libosti.


I ze zbytků z lednice může vzniknout taková super dobrota.

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Holandský řízek

Nedávno jsem si v práci dala holandský řízek, který vlastně s holandským řízkem neměl nic společného. Proto jsem prolistovala staré kuchařky,porovnala jak se vlastně má ''opravdu'' dělat a tradááá - Holandský řízek z opravdového masa.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.