Bramboráčky s masovou směsí

Hlavní jídla

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

  Ingredience

  • 1kg nastrouhaných brambor
  • 2 vejce
  • 5-10 lžic hladké mouky
  • paličku česneku
  • majoránku, sůl a pepř
  • kuřecí prsa
  • zelenina (pórek, cibule, žampiony, kukuřice, červené zelí a cuketu)
  • protlak nebo kečup



Nejdříve si připravíme potřebné suroviny na bramboráky.

Brambory oloupeme, nastrouháme a vymyčkáme z nich přibližně 50% přebytečné vody.


Přidejte zbytek surovin.

Nejlépe promíchat vše ručně a popřípadně dochutit.


Osmažíme na rozpáleném oleji.

3 minuty po každé straně tak, aby chytily zlatohnědou barvu.


Na směs si připravíme vykouzlené věci z lednice.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme s kořením.


Přidáme pokrájenou zeleninu a vše necháme podusit.

Na závěr přidáme trochu kečupu či protlaku. Osolíme, okořeníme a dochutíme podle libosti.


I ze zbytků z lednice může vzniknout taková super dobrota.

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Koprová omáčka s hovězím masem

Další dobrotu, kterou Vás naučím správně připravit, je koprová omáčka s hovězím masem. Vím, že spoustu lidí koprovku zrovna moc nemusí a světe div se, ani já nejsem zrovna její fanoušek. Ráda omáčku uvařím pro svoji polovičku, který ji miluje, ale já ji nebaštím. Rozhodně si koprovku zkuste uvařit a zjistit jestli ji máte či nemáte rádi a co je lepší s bramborem nebo s masem?

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.