Bramboráčky s masovou směsí

Hlavní jídla

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

  Ingredience

  • 1kg nastrouhaných brambor
  • 2 vejce
  • 5-10 lžic hladké mouky
  • paličku česneku
  • majoránku, sůl a pepř
  • kuřecí prsa
  • zelenina (pórek, cibule, žampiony, kukuřice, červené zelí a cuketu)
  • protlak nebo kečup



Nejdříve si připravíme potřebné suroviny na bramboráky.

Brambory oloupeme, nastrouháme a vymyčkáme z nich přibližně 50% přebytečné vody.


Přidejte zbytek surovin.

Nejlépe promíchat vše ručně a popřípadně dochutit.


Osmažíme na rozpáleném oleji.

3 minuty po každé straně tak, aby chytily zlatohnědou barvu.


Na směs si připravíme vykouzlené věci z lednice.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme s kořením.


Přidáme pokrájenou zeleninu a vše necháme podusit.

Na závěr přidáme trochu kečupu či protlaku. Osolíme, okořeníme a dochutíme podle libosti.


I ze zbytků z lednice může vzniknout taková super dobrota.

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Pečený králík na kořenové zelenině

Naštěstí nepatřím ke generaci, která měla králíka každý víkend u babičky, jeho přejedená a nemůže ho ani cítit. Ba naopak. Králíka moc často nemíváme , jelikož mi přijde, že ho koupit v obchodě je nadlidský úkol. Naštěstí nám ho vždy doveze taťka či děda a to samozřejmě bio domácího :) Králíka mám moc ráda a dá se udělat na tisíc způsobů, ale tato verze je naše nejoblíbenější. Tento recept vznikl vlastně náhodou. Původně jsem chtěla vařit svíčkovou, ale chyběla mi smetana, vývar a tak jsem králíčka upekla jen na zelenině a potom nepasírovala na omáčku. A ejhle, vznikla tahle dobrota :)

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.