Bramboráčky s masovou směsí

Hlavní jídla

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

  Ingredience

  • 1kg nastrouhaných brambor
  • 2 vejce
  • 5-10 lžic hladké mouky
  • paličku česneku
  • majoránku, sůl a pepř
  • kuřecí prsa
  • zelenina (pórek, cibule, žampiony, kukuřice, červené zelí a cuketu)
  • protlak nebo kečup



Nejdříve si připravíme potřebné suroviny na bramboráky.

Brambory oloupeme, nastrouháme a vymyčkáme z nich přibližně 50% přebytečné vody.


Přidejte zbytek surovin.

Nejlépe promíchat vše ručně a popřípadně dochutit.


Osmažíme na rozpáleném oleji.

3 minuty po každé straně tak, aby chytily zlatohnědou barvu.


Na směs si připravíme vykouzlené věci z lednice.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme s kořením.


Přidáme pokrájenou zeleninu a vše necháme podusit.

Na závěr přidáme trochu kečupu či protlaku. Osolíme, okořeníme a dochutíme podle libosti.


I ze zbytků z lednice může vzniknout taková super dobrota.

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Marinovaná vepřová žebra

I když je venku zima a hnusné počasí nic nám nebráni si udělat doma v troubě vepřová žebra. Není to teda žádná dietka, ale občas se hřešit musí.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Piškotové řezy s ovocem

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.