Bramboráčky s masovou směsí

Hlavní jídla

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

  Ingredience

  • 1kg nastrouhaných brambor
  • 2 vejce
  • 5-10 lžic hladké mouky
  • paličku česneku
  • majoránku, sůl a pepř
  • kuřecí prsa
  • zelenina (pórek, cibule, žampiony, kukuřice, červené zelí a cuketu)
  • protlak nebo kečup



Nejdříve si připravíme potřebné suroviny na bramboráky.

Brambory oloupeme, nastrouháme a vymyčkáme z nich přibližně 50% přebytečné vody.


Přidejte zbytek surovin.

Nejlépe promíchat vše ručně a popřípadně dochutit.


Osmažíme na rozpáleném oleji.

3 minuty po každé straně tak, aby chytily zlatohnědou barvu.


Na směs si připravíme vykouzlené věci z lednice.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme s kořením.


Přidáme pokrájenou zeleninu a vše necháme podusit.

Na závěr přidáme trochu kečupu či protlaku. Osolíme, okořeníme a dochutíme podle libosti.


I ze zbytků z lednice může vzniknout taková super dobrota.

Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Hovězí na pivu

Chcete Vašeho chlapa potěšit a udělat mu radost?? Nejideálnější je, podstrčit mu kus masa a k tomu pivo, ale co takhle uvařit hovězí omáčku na pivě a k tomu nějakou výbornou přílohu jako je třeba divoká rýže Vsaďte se, že Vám po této baště splní jakékoliv přání , jelikož si velice pošmákne a navíc Vy budete za nejlepší ženu pod sluncem.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Jahodový shake

Miluji jahody a tak když začíná sezona jahod mi vždy můj milovaný přiveze bedýnku čerstvých jahůdek. První co z nich vždy udělám je jednoduchý jahodový koktejl.