Hlavní jídla
V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?
Doporučuji opravdu si nechat mleté maso namlít buď doma a nebo u řezníka. Nejsem příznivcem balíčků z obchodu.
Všechnu zeleninu a slaninu nakrájíme na opravdu drobné kousky.
V hrnci si rozpustíme máslo.
Přidáme zeleninu,slaninu a opečeme dozlatova.
Trvá to delší dobu a nádherně to voní.
Přidáme mleté maso. Musíme ho pořádně oddělit ať není slepené.
Osolíme, opepříme a necháme maso vařit dokud se neuvaří - až bude drolivé
Přidáme koření , purré ( já použila ourré s loupanými rajčaty které jsem si nakrájila ) a zalijeme vínem.
Vše pořádně promícháme.
Omáčku přiklopíme a necháme dusit - cca 1,5 hodiny.
Sem tam promícháme a podléváme vodou ( jen tak po douškách )
Na závěr vaření můžeme přidat 1/2 sklenky mléka - mléko zlehčuje kyselost rajčat - přidávat se nemusí.
A je hotovo. Ragú používám do lasagne a do různých tipů těstovin, nechá se i zamrt.azi
Nezkazte to tím, že to posypete eidamem. Zainvestujte 60 Kč a těstoviny posypte parmezánem.
Raduji se z maličkostí. Jedna z nich je, když si mohu doma dopřát a uvařit stejně výborné a chuťově dokonalé jídlo jako v luxusní restauraci.
Hovězí líčka jsou teď neuvěřitelně v kurzu a není se čemu divit. Je to naprostá delikatesa. Na jazyku se jen rozplývají a potěší chuťové pohárky každého z nás.
Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.
Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.
Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.