Bábovka

Deserty

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrkny hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • prášek do pečiva
  • sádlo
  • strouhanka



U nás doma se moc nepeče a když tak jen prověřené rodinné recepty, které zaručeně vyjdou a jsou jednoduché.

Kouzlo, aby bábovka šla hezky ven z formy je v tom, že se forma vymaže sádlem a vysype strouhankou.


Mouku,cukr,mléko,olej,žloutky a prášek do pečiva smícháme dohromady.

Z bílků vyšleháme sníh.


Obě směsi smícháme opatrně dohromady a případně přidáme kakao.

Nadýcháné těsto vlijeme do formy.


Dáme péct do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut.

Po upečení na bábovku položíme talíř a překlopíme. Pokud je forma dobře vymazaná, bábovka se lehce vyklopí.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Bábovka

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.