Bábovka

Deserty

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrkny hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • prášek do pečiva
  • sádlo
  • strouhanka



U nás doma se moc nepeče a když tak jen prověřené rodinné recepty, které zaručeně vyjdou a jsou jednoduché.

Kouzlo, aby bábovka šla hezky ven z formy je v tom, že se forma vymaže sádlem a vysype strouhankou.


Mouku,cukr,mléko,olej,žloutky a prášek do pečiva smícháme dohromady.

Z bílků vyšleháme sníh.


Obě směsi smícháme opatrně dohromady a případně přidáme kakao.

Nadýcháné těsto vlijeme do formy.


Dáme péct do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut.

Po upečení na bábovku položíme talíř a překlopíme. Pokud je forma dobře vymazaná, bábovka se lehce vyklopí.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Polpette al Sugo

Pamatujete si pohádku Lady a Tramp?? Polpette al sugo neboli masové kuličky v rajčatové omáčce. Právě tuto dobrotu jedí pejsci v již zmíněné pohádce. Kuchař hraje na harmoniku, zpívá, pejsci jedí špagety při svíčkách a pak se jejich rty spojí a zamilují se..prostě absolutní romantika. Špagety a masové kuličky mají rádi snad všichni, takže nahoďte zástěry a uvařte si to. Hned zjistíte proč je to taková dobrota.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.