Deserty
Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
U nás doma se moc nepeče a když tak jen prověřené rodinné recepty, které zaručeně vyjdou a jsou jednoduché.
Kouzlo, aby bábovka šla hezky ven z formy je v tom, že se forma vymaže sádlem a vysype strouhankou.
Mouku,cukr,mléko,olej,žloutky a prášek do pečiva smícháme dohromady.
Z bílků vyšleháme sníh.
Obě směsi smícháme opatrně dohromady a případně přidáme kakao.
Nadýcháné těsto vlijeme do formy.
Dáme péct do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut.
Po upečení na bábovku položíme talíř a překlopíme. Pokud je forma dobře vymazaná, bábovka se lehce vyklopí.
Dobrou chuť.
Taky rádi chodíte do čínského bistra na nudle??Dají se jednoduše za krátkou dobu připravit i doma. Suroviny seženete v každém obchodě a navíc budete vědět co jíte.A proč zrovna nudle tří chutí?? Kuřecí maso,krevetky a vaječná omeleta dává nudlím ten správný šmrnc .
Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.
Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.