Bábovka

Deserty

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrkny hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • prášek do pečiva
  • sádlo
  • strouhanka



U nás doma se moc nepeče a když tak jen prověřené rodinné recepty, které zaručeně vyjdou a jsou jednoduché.

Kouzlo, aby bábovka šla hezky ven z formy je v tom, že se forma vymaže sádlem a vysype strouhankou.


Mouku,cukr,mléko,olej,žloutky a prášek do pečiva smícháme dohromady.

Z bílků vyšleháme sníh.


Obě směsi smícháme opatrně dohromady a případně přidáme kakao.

Nadýcháné těsto vlijeme do formy.


Dáme péct do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut.

Po upečení na bábovku položíme talíř a překlopíme. Pokud je forma dobře vymazaná, bábovka se lehce vyklopí.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Řízky naruby

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.