Bábovka

Deserty

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrkny hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • prášek do pečiva
  • sádlo
  • strouhanka



U nás doma se moc nepeče a když tak jen prověřené rodinné recepty, které zaručeně vyjdou a jsou jednoduché.

Kouzlo, aby bábovka šla hezky ven z formy je v tom, že se forma vymaže sádlem a vysype strouhankou.


Mouku,cukr,mléko,olej,žloutky a prášek do pečiva smícháme dohromady.

Z bílků vyšleháme sníh.


Obě směsi smícháme opatrně dohromady a případně přidáme kakao.

Nadýcháné těsto vlijeme do formy.


Dáme péct do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut.

Po upečení na bábovku položíme talíř a překlopíme. Pokud je forma dobře vymazaná, bábovka se lehce vyklopí.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Parmezánové řízečky a šťouchané brambory

Není řízek jako řízek. Určitě každý z nás dělá řízky naruby, v jogurtu či s cornflakes proto zkuste něco jiného a nového. Budete mile překvapeni jaký šmak dodá řízkům parmezán a šťouchané brambory jsou k tomu absolutní špička. Dokonalý a rychlý tip na večeři či oběd.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Ledový čaj s mátou a citronem

Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.