Bábovka

Deserty

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrkny hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • prášek do pečiva
  • sádlo
  • strouhanka



U nás doma se moc nepeče a když tak jen prověřené rodinné recepty, které zaručeně vyjdou a jsou jednoduché.

Kouzlo, aby bábovka šla hezky ven z formy je v tom, že se forma vymaže sádlem a vysype strouhankou.


Mouku,cukr,mléko,olej,žloutky a prášek do pečiva smícháme dohromady.

Z bílků vyšleháme sníh.


Obě směsi smícháme opatrně dohromady a případně přidáme kakao.

Nadýcháné těsto vlijeme do formy.


Dáme péct do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut.

Po upečení na bábovku položíme talíř a překlopíme. Pokud je forma dobře vymazaná, bábovka se lehce vyklopí.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Čokoládový fondant

♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥

Drobení do polévky

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.